WinAntiRansom Explorer

virophage

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Pomorze
Witam czy ktoś testował WinAntiRansom Explorer ?
Pytam dlatego ponieważ po zainstalowaniu (
WinAntiRansom PLUS version 2015.12.248)
program chodzi nie stabilnie :)
Miga nie raz ikona tray i duże obciążenie CPU 50-60 % !!
Dodam jeszcze ze inne produkty Ruiware (testowane osobno ) działa dobrze :)
Mam jeszcze appguarda i zemane antimalware (wyłączam je , daje do białej listy ale jest to samo )
Tu piszą o tym ale w fazie bety i ze ostatnia wersja chodzi niby dobrze :facepalm

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Miał ktoś podobny problem i go rozwiązał ?

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54790
virophage napisał:
Mam jeszcze appguarda i zemane antimalware (wyłączam je , daje do białej listy ale jest to samo )
Tu piszą o tym ale w fazie bety i ze ostatnia wersja chodzi niby dobrze :facepalm

No niestety niby wersja WinAntiRansom v 2015.12.248 jest stabilna,ale o tych problemie co piszesz mam to samo, pisałem do supportu i odpisali że będzie to poprawione następnej wersji !!

virophage

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Pomorze
Ircus napisał:
virophage napisał:

No niestety niby wersja WinAntiRansom v 2015.12.248 jest stabilna,ale o tych problemie co piszesz mam to samo, pisałem do supportu i odpisali że będzie to poprawione następnej wersji !!

Dziękuje za informacje, trzeba poczekać na ta nowa wersje :) dobrą :)

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54790
Jeszcze jak byś napisał jaki masz system i myszkę bo ten problem jest związany z myszką !

virophage

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Pomorze
Ircus napisał:
Jeszcze jak byś napisał jaki masz system i myszkę bo ten problem jest związany z myszką !
Myszka ?Mam windows 8.1 64 bit. a myche stara logitecha przewodowa :)

A

Anonymous

virophage napisał:
Witam czy ktoś testował WinAntiRansom ?

Mam jeszcze appguarda i zemane antimalware
Tak testował...słabiutko wykrywa lockerki...więc daj sobie z nim spokój tym bardziej,że masz bardzo zacne combo.

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54790
Hornet napisał:
virophage napisał:
Witam czy ktoś testował WinAntiRansom ?

Mam jeszcze appguarda i zemane antimalware
Tak testował...słabiutko wykrywa lockerki...więc daj sobie z nim spokój tym bardziej,że masz bardzo zacne combo.
Hornet masz tu test....
Mamy wyniki z pierwszego niezależnego testu WinAntiRansom i dumą informujemy, że WinAntiRansom został ogłoszony "królem Ochrony Encryption" przez CruelSister na MalwareTips.com .. Możesz zobaczyć film z jej testów
. com/watch?v=q2h7SfpVHj8 Jesteśmy dumni z wyników. To nie jest często masz produkt o nazwie "King", ale nie blokuje wszystko. CruelSister był na tyle uprzejmy podzielić się próbki z nas tego, co dostał przeszłości WinAntiRansom i będziemy pracować nad poprawą naszej silnik sztucznej inteligencji, tak że wykryje, że dobrze.

A

Anonymous

Ircus napisał:
Hornet masz tu test....
Ircus-nie rozśmieszaj mnie...masz tu "średnią krajową" :szydera :

Nie mam na myśli testów z "których oni są dumni" tylko testy autorskie które robią zwykli śmiertelnicy...udaj się na zaprzyjaźnione Forum oni ciągle jeszcze się tym zajmują i przekonasz się kto ma rację :) .

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54790
Hornet napisał:
Ircus napisał:
Hornet masz tu test....
Ircus-nie rozśmieszaj mnie...masz tu "średnią krajową" :szydera :

Nie mam na myśli testów z "których oni są dumni" tylko testy autorskie które robią zwykli śmiertelnicy...udaj się na zaprzyjaźnione Forum oni ciągle jeszcze się tym zajmują i przekonasz się kto ma rację :) .
Ja Cię nie rozśmieszam... tylko podałem Ci test jak chłopaki się Cieszą tym testem !

A

Anonymous

Ircus napisał:
Ja Cię nie rozśmieszam... tylko podałem Ci test jak chłopaki się Cieszą tym testem !
Dobrze...to może bardziej koncyliacyjnie : Chłopcy oprócz testów komercyjnych zwracajcie też uwagę na te robione przez pasjonatów :) .

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Hornet napisał:
Chłopcy oprócz testów komercyjnych zwracajcie też uwagę na te robione przez pasjonatów :) .

:Tak Yhm. Testy testami, ale jak przychodzi co do czego i samemu się za to weźmie, to doopa blada.
Nie miałem co prawda do czynienia z tytułowym softem, bo mi się już nie chce w to bawić, ale jak kiedyś sprawdzałem na grupie kilku ransomware takie sofciki jak: Crypto Prevent, Crypto Monitor oraz Bitdefender Anti-Locker, to każdy z nich padł na czymś tam. Były sprawdzane na maks.ustawieniach (tam gdzie się dało).

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54790
:Tak Yhm. Testy testami, ale jak przychodzi co do czego i samemu się za to weźmie, to doopa blada.
Nie miałem co prawda do czynienia z tytułowym softem, bo mi się już nie chce w to bawić, ale jak kiedyś sprawdzałem na grupie kilku ransomware takie sofciki jak: Crypto Prevent, Crypto Monitor oraz Bitdefender Anti-Locker, to każdy z nich padł na czymś tam. Były sprawdzane na maks.ustawieniach (tam gdzie się dało)
Żeby się bawić tym programem musisz mieć pełną wersję , wersja trial jest bez użyteczna !

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Jeśli trial jest niefunkcjonalny, to szkoda na niego czasu. Wywalić kasę bez sprawdzenia akurat tego typu programu? :nea

virophage

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Pomorze
Ircus napisał:
Witam :)
@Ircus możesz napisać więcej o co chodzi z ta "myszka" ? szukałem w necie i nic nie znalazłem , próbowałem już prawie wszystkiego a problem występuje nadal :scratch tak w skrócie, to aplikacja "WAR_TrayApp" w menadżerze gdy podejdzie do 50 % porostu się "chowa" w tray i po spadku % pokazuje :) nie wiem czym to jest związane i jeszcze jedno, jak wyłączę w tray tą ikonkę i odpalę softa z pulpitu( program działa lecz brak ikony w tray ) problemu z wysokim zużyciem CPU nie ma :)

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54790
virophage napisał:
Ircus napisał:
Witam :)
@Ircus możesz napisać więcej o co chodzi z ta "myszka" ? szukałem w necie i nic nie znalazłem , próbowałem już prawie wszystkiego a problem występuje nadal :scratch tak w skrócie, to aplikacja "WAR_TrayApp" w menadżerze gdy podejdzie do 50 % porostu się "chowa" w tray i po spadku % pokazuje :) nie wiem czym to jest związane i jeszcze jedno, jak wyłączę w tray tą ikonkę i odpalę softa z pulpitu( program działa lecz brak ikony w tray ) problemu z wysokim zużyciem CPU nie ma :)
Dostałem tą odpowiedź z supportu "If you open Control Panel and then click on Mouse you'll get the Mouse
Properties dialog.
Please click on the Pointer Options tab.
The bottom option is "Show location of pointer when I press the CTRL key".
If that is checked and you do not want it, please uncheck it.

We will be running some tests here to see if that is the culprit. It could
be the flashing icon also causes the mouse the flash in that manner if that
item is checked."
Tyko że u mnie obciążenie systemu w normie ,tylko problem z ikonką w tray i w koło myszki co chwilę pokazuje się kółeczko w obrębie strzałki!!

Do góry