Ponury Rumcajs
Bardzo aktywny
Powiem wprost, nie śledzę wydarzeń związanych z premierą Windows 10 i nie przyglądałem się temu tematowi jakoś szczególne, jednak do moich oczu i uszu zaczynają docierać kolejne informacje, że ten system będzie dostępny za darmo, początkowo dla tych posiadaczy legalnych Windowsów 7 i 8.1 którzy max rok po premierze Windows 10 przesiądą się na ten system, później znów słyszałem, że to jednak ma tak działać, że system dostajesz całkowicie za darmo ale za aktualizacje musisz płaaaacić
(w końcu abonamentowy model Windowsa 10 mógłby być niezłym biznesem dla Microsoftu). Teraz z kolei przypadkowo natknąłem się na taki film:
Jak to w końcu z tym Windowsem 10 jest? Które informacje są prawdziwe?
Co o tym wszystkim myślicie?
Gdzie są jakieś haczyki?
Jak z prywatnością?: Logowanie przy pomocy odcisku palca? System "...jeszcze bardziej osobisty". Brak możliwości ingerowania w pliki systemowe, już ponoć nie będzie można grzebać w katalogu "Windows".
Instalować? Nie instalować?
Osobiście nie chce mi się zbytnio wierzyć, że Microsoft będzie rozdawał komuś coś za darmo, bez ukrytych haczyków itp. ...jednak z drugiej strony patrząc może rzeczywiście świat gna do przodu, polityka biznesowa firm się zmienia i Microsoft ma zamiar zarabiać na czymś innym?

Jak to w końcu z tym Windowsem 10 jest? Które informacje są prawdziwe?
Co o tym wszystkim myślicie?
Gdzie są jakieś haczyki?
Jak z prywatnością?: Logowanie przy pomocy odcisku palca? System "...jeszcze bardziej osobisty". Brak możliwości ingerowania w pliki systemowe, już ponoć nie będzie można grzebać w katalogu "Windows".
Instalować? Nie instalować?
Osobiście nie chce mi się zbytnio wierzyć, że Microsoft będzie rozdawał komuś coś za darmo, bez ukrytych haczyków itp. ...jednak z drugiej strony patrząc może rzeczywiście świat gna do przodu, polityka biznesowa firm się zmienia i Microsoft ma zamiar zarabiać na czymś innym?