Windows 10 za darmo dla posiadaczy starszych wersji

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Kilkadziesiąt minut temu zakończyła się konferencja firmy Microsoft poświęcona najnowszemu systemowi Windows 10 i innym usługom tej firmy. Słowa które na niej padły mogą zadziwić wielu użytkowników, a także potwierdzić zdanie wcześniejszych spekulantów: najnowszy Windows będzie darmowy dla użytkowników Windows 7 i wyższych edycji. Poczekajmy jednak z hurraoptymizmem.

Więcej :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

:klawik.

KnightPL

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Filozof napisał:
Dokładnie tak, poczekajmy. Najprawdopodobniej nowy Windows 10 będzie usługą, która w pierwszym roku po przejściu na ten system będzie bezpłatna, a w kolejnych latach trzeba będzie za korzystanie z Windowsa 10 płacić roczny abonament. :fakolec

Ja zobaczę jak się sprawa rozwinie, ale raczej nie wierzę iz korporacje będą rozdawać swoje produkty za darmo. Nie po to one są. Będę się starał używać swojego Windows 7 i XP, a jak się nie da to po prostu przejdę na linuxa. Nie będę płacił żadnych abonamentów za użytkowanie programów. :fakolec

Popieram, również nie zamierzam nic płacić co chwila m$. Tu office 365 tam winda i nagle się okaże, że wydajemy kupę kasy co roku.
Niech się udławią tym abonamentem.

A

Anonymous

Filozof napisał:
Tadek59 napisał:
Poczekajmy jednak z hurraoptymizmem.

Dokładnie tak, poczekajmy. Najprawdopodobniej nowy Windows 10 będzie usługą, która w pierwszym roku po przejściu na ten system będzie bezpłatna, a w kolejnych latach trzeba będzie za korzystanie z Windowsa 10 płacić roczny abonament. :fakolec

Ja zobaczę jak się sprawa rozwinie, ale raczej nie wierzę iz korporacje będą rozdawać swoje produkty za darmo. Nie po to one są. Będę się starał używać swojego Windows 7 i XP, a jak się nie da to po prostu przejdę na linuxa. Nie będę płacił żadnych abonamentów za użytkowanie programów. :fakolec
Ja już od dłuższego czasu noszę się z zamiarem powrotu do GNU/Linuksa i jeżeli okaże się, że Windows 10 rzeczywiście będzie dostępny w formie abo, to jestem więcej niż pewny, że pożegnam się z produktem Microsoft-u.
Chociaż z drugiej strony nie wykluczam, że owa "migracja" nastąpi wcześniej, bo Windows 8.1 też doprowadza mnie momentami to stanów lękowych :wariat

Do góry