Windows 10 zaczyna wyświetlać reklamy w eksploratorze plików

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
27897
Miasto
Trololololo
windows_10_eksplorator_reklama.jpg

Cena za darmową aktualizację?

O reklamach w
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
pisaliśmy wielokrotnie. Internauci skarżyli się już na promowane aplikacje w Menu Start czy też treści marketingowe na ekranie blokady systemu.

Wszystko wskazuje na to, że Microsoft nie zamierza rezygnować z takich zagrań w swoim systemie. Nowe reklamy pojawiły się w... eksploratorze plików.

Serwis Extreme Tech wyjaśnia, że tego typu treści zaczęły być widoczne już kilka miesięcy temu, ale dopiero teraz zaczęły się pojawiać większej ilości użytkowników. Reklama znajduje się na samej górze eksploratora plików i dotyczy usługi
. Microsoft nakłania nas do wykupienia subskrypcji i otrzymania 1 TB miejsca na dysku sieciowym.

Użytkownik może kliknąć w reklamę, by poznać dokładne warunki usługi lub też ją usunąć. Skorzystanie z drugiej opcji nie oznacza jednak, że nie pojawi się ona w przyszłości.

Reklamę można wyłączyć, przechodząc w eksploratorze plików do widoku, a następnie klikając na opcje. Wystarczy odznaczyć „powiadomienia dostawcy synchronizacji”.

info:instalki.pl

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
27897
Miasto
Trololololo

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
850
Ja zostaje na Win 7 jak najdłużej się da, i zaczynam się też interesować linuxem.

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2578
Miasto
Kraków

Jarom

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1229
No, ciekawie się dzieje. Coś mi się zdaje że szybko się nie ruszę z Win 8.1 :pała
Ja tam źle Windows 10 nie życzę :lanie, tylko żeby użytkownicy zaczęli wracać choćby do Windows 7, Visty lub nawet Windows XP. A co? :ok

Spokojnie, reklamy i do Win 8 z czasem dotrą :facepalm:foch
Jak będzie wciąż zbyt dużo chętnych na którykolwiek z tych starszych systemów, to na pewno.
W takim razie niech inni przechodzą na nowy, ja wrócę do starego. :guma

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry