d0r0t@
Bardzo aktywny
- Reakcje/Polubienia
- 42
Przez 13 lat używałam Windows7 i nigdy nie miałam do czynienia z nowszym systemem, więc teraz przesiadka jest dla mnie trochę trudna i zapewne będę mieć sporo pytań, dlatego zakładam ten temat.
Na początek proszę o porady odnośnie personalizacji, bo widzę, że menu start jest zupełnie inne. Nie ma bibliotek(?), narzędzi itp. rzeczy które miałam tam w siódemce:
Dodam, że zdecydowanie chciałabym powyłączać wszystko, co jest związane z jakimiś grami, bo nie gram na laptopie. Nie potrzebuję też jakichś głupich widgetów pogodowych itp.
Będę mieć też problem z playerem video, bo Bestplayer na pewno na Win11 nie zadziała, a chyba nie ma innego, równie wygodnego programu
Ogólnie przyjmę wszelkie porady odnośnie personalizacji i optymalizacji. Co tam ukryć/wyłączyć, co zmienić, żeby było ergonomicznie.
Na początek proszę o porady odnośnie personalizacji, bo widzę, że menu start jest zupełnie inne. Nie ma bibliotek(?), narzędzi itp. rzeczy które miałam tam w siódemce:
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
. Nie wiem czy da się coś z tym zrobić czy potrzebny jest jakiś zewnętrzny program? Jak to wszystko ogarnąć, aby mieć pod ręką skróty do często używanych opcji i folderów, jakoś fajnie podzielone na kategorie?Dodam, że zdecydowanie chciałabym powyłączać wszystko, co jest związane z jakimiś grami, bo nie gram na laptopie. Nie potrzebuję też jakichś głupich widgetów pogodowych itp.
Będę mieć też problem z playerem video, bo Bestplayer na pewno na Win11 nie zadziała, a chyba nie ma innego, równie wygodnego programu
Ogólnie przyjmę wszelkie porady odnośnie personalizacji i optymalizacji. Co tam ukryć/wyłączyć, co zmienić, żeby było ergonomicznie.
Ostatnia edycja: