Windows Phone 8.1 kilka pytań

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Kupiłem kobiecie lumię 640xl windows phone 8,1 i w związku z tym że ani Ona ani ja nie mieliśmy styczności z tym systemem mam kilka pytań:
1. Jak w prosty sposób zmienić dzwonek na ulubioną mp3?
2. Czy da się ustawić poziom baterii w % bez instalowania dodatkowej aplikacji a jeżeli nie to jaka prosta aplikacja będzie najlepsza?
3. Czy warto instalować alternatywną przeglądarkę?
Pewnie z czasem będę miał więcej pytań, mam nadzieję że w dobrym dziale zapodałem temat.

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa
wcpicker napisał:
Kupiłem kobiecie lumię 640xl windows phone 8,1 i w związku z tym że ani Ona ani ja nie mieliśmy styczności z tym systemem mam kilka pytań:
2. Czy da się ustawić poziom baterii w % bez instalowania dodatkowej aplikacji a jeżeli nie to jaka prosta aplikacja będzie najlepsza?
Pewnie z czasem będę miał więcej pytań, mam nadzieję że w dobrym dziale zapodałem temat.

1.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

2.

3.

Porady:

headge

Świeżak
Reakcje/Polubienia
5
Nie ma dobrej alternatywnej przeglądarki na 8.1 - i nie będzie. Jak zaktualizujesz Windows do 10-tki to możesz wypróbować Blueflap czy wydaną niedawno Monument Browser.

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Armaros napisał:
wcpicker napisał:

1.

2.

3.

Porady:

Dzięki za pomoc, zainstalowałem aplikację do zmiany dzwonka i jest ok :)
W pytaniu 2 chodziło mi o aplikację która w kafelku wyświetlałaby stopień rozładowania baterii w procentach i ewentualnie czas pozostały do całkowitego rozładowania, chodzi mi o prostą nierozbudowaną aplikację.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
chodziło mi o aplikację która w kafelku wyświetlałaby stopień rozładowania baterii w procentach
Z tego co pamietam apki słabo odświerzały kafelki...lecz można to zrobić bez zewnętrznej apki, o ile dobrze pamietam to przewiń ekran główny w bok do spisu aplikacji i przypnij baterię do ekranu głównego albo wejdz w ustawienia i tam znajdz baterię i ją przypnij ( aby coś przypiąć do ekranu głównego należy przytrzymać to palcem az pojawi sie napis przypnij do ekranu głównego)
Po aktualizacji do 10tki przy symbolu batertii można aktywować widok procentowy

headge

Świeżak
Reakcje/Polubienia
5
W pytaniu 2 chodziło mi o aplikację która w kafelku wyświetlałaby stopień rozładowania baterii w procentach i ewentualnie czas pozostały do całkowitego rozładowania, chodzi mi o prostą nierozbudowaną aplikację.

Wystarczy przypiąć Oszczędzanie Baterii z listy aplikacji - pokazuje procent wykorzystania.

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
remol, headge dzięki za podpowiedź, jeżeli znacie jeszcze jakieś fajne sztuczki
podzielcie się nimi.

Do góry