Windows XP - ja wiedziałem że tak będzie

hist1410

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
29
za

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

"Wczorajsza aktualizacja silnika antymalware w zamierzeniach powinna przynieść sporo dobrego, ale niestety jej instalacja odbiła się czkawką sporej grupie użytkowników. Nowa wersja oprogramowania dla Microsoft Security Essentials, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection, Windows Intune Endpoint Protection i Windows System Center Endpoint Protection zamiast pozytywnych skutków w postaci lepszej ochrony, spowodowała jedynie irytację i falę niezadowolenia z działania firmy."

Po aktualizacji silnika antymalware system Windows XP niesamowicie wręcz zwalnia i zawiesza się. Co więcej, u niektórych użytkowników w ogóle się już nie włącza, co w przypadku np. sieci firmowych jest dość sporym problemem. Jedynym rozwiązaniem jest całkowite wyłącznie usługi, co też zaleca sam Microsoft. Według tego co piszą użytkownicy, nie zawsze jest proste, bo często nie są nawet w stanie dostać się do ekranu logowania."

Czułem, że mały-miękki będzie robił pod górkę użytkownikom XP-ka. Ale za taki numer firmy powinny go pozwać.

Od lat mam wyłączoną automatyczną aktualizację. Każdemu zawsze to radzę. Instalujcie wszystko z głową. Nikt za was nie będzie myślał.

A

Anonymous

Zwyczajny błąd, który zapewne zostanie bardzo szybko naprawiony a internety już widzą w tym spisek :nea
Wystarczy się trochę zastanowić, żeby dojść do wniosku, że Microsoft mógłby uprzykrzyć życie użytkownikom XP na tysiąc innych sposobów a nie bawić się w lipną aktualizację silnika antywirusowego, szczególnie biorąc pod uwagę, że owa aktualizacja w głównej mierze uderzy w klientów korporacyjnych a to byłaby kompletna wizerunkowa klapa dla Microsoftu.
Poza tym, XP to system wydany blisko 13 lat temu, więc może czas już iść z duchem czasu i zainteresować się nowszymi technologiami niż płakać nad starym padłem :szef

hist1410

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
29
Wpadka nastąpiła i niestety wpisuje się w złą opinię o MS. A w czymże lepszym dla przeciętnego użytkownika są kolejne systemy od XP ? Gdyby nie sztuczne wymuszenie hardware-owe, to XP-ek miałby 80-90 % rynku.

Dopóty dzban wodę nosi, dopóki mu się ucho nie urwie. MS stara się to ucho urwać w bezczelny sposób.

A

Anonymous

hist1410 napisał:
Dopóty dzban wodę nosi, dopóki mu się ucho nie urwie. MS stara się to ucho urwać w bezczelny sposób.
ng6tiGy.jpg

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12371
Miasto
Somewhere over the rainbow.
hist1410 napisał:
A w czymże lepszym dla przeciętnego użytkownika są kolejne systemy od XP ? Gdyby nie sztuczne wymuszenie hardware-owe, to XP-ek miałby 80-90 % rynku.

Wiesz co, to samo mogłem napisać kilka ładnych lat temu tylko zamiast XP napisałbym 98. Lubiłem ten system, był w porządku ale czas zrobił swoje i trzeba się było przesiąść na coś nowszego.

hist1410

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
29
ktośtam napisał:
hist1410 napisał:
ng6tiGy.jpg

W biznesie nie ma miejsca na przypadek. To nie konspiracja, tylko wyrachowanie. Tutaj stosuje się bezczelną metodę faktów dokonanych - "przez przypadek".

A

Anonymous

ktośtam napisał:
Poza tym, XP to system wydany blisko 13 lat temu, więc może czas już iść z duchem czasu i zainteresować się nowszymi technologiami niż płakać nad starym padłem :szef
Ktosiu-na lapku mam 8.1 a na blaszanym seniorze XP-eka.Możesz mi wierzyć lub nie,ale nie odczuwam żadnego dyskomfortu korzystając z XP.Oczywiście "stare padło" :szydera jest odpowiednio przycięte pode mnie,co nie zmienia faktu,że nie mam z nim żadnych problemów.

A

Anonymous

Hornetu, nigdzie nie napisałem, że używanie XP może być niekomfortowe.
Chodzi mi o to, że nie rozumiem tej całej żałoby po XP - przecież nie od dzisiaj było wiadomo, że w którymś momencie przestanie być wspierany.
Jaka powinna być filozofia MS? Porzucić prace nad nowościami i skierować całą energię deweloperów w utrzymacie warzywa przy życiu czy może lepiej zatrudnić kolejnych? Kto będzie za to płacił? Jaś Kowalski, który szarpnął XP z pebszopu albo innych torrentów?

Do góry