Wise Care 365 Pro czy Advanced SystemCare 5 PRO

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
witam
pytanie jak w temacie
co bedzie lepsze i bezpieczniejsze dla lapka , jestem laikiem w tych sprawach , obecnie używam tylko CCleaner
może coś jeszcze innego
gdy te programy coś namieszają , to ratunek format wiekszych szkód chyba nie narobią ?
a może zostać tylko przy CCleanerze ?
serwis Asusa odradza instalowania tego typu programów

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30088
Miasto
Trololololo
andyxa napisał:
witam
pytanie jak w temacie
co bedzie lepsze i bezpieczniejsze dla lapka , jestem laikiem w tych sprawach , obecnie używam tylko CCleaner
może coś jeszcze innego
gdy te programy coś namieszają , to ratunek format wiekszych szkód chyba nie narobią ?
a może zostać tylko przy CCleanerze ?
serwis Asusa odradza instalowania tego typu programów

Oba programy robią praktycznie o samo, ale konfiguracji jest tyle że u jednego będą działać dobrze i nic nie namieszają a u innego już mogą coś zepsuć.Najlepiej jest przetestować oba samemu i wybrać ten który będzie tobie najlepiej odpowiadał i co chyba najważniejsze przed instalacją zrób sobie kopię systemu jakimś programem do backupu tak abyś w przypadku namieszanie przez wcześniej wymienione programy mógł przywrócić tę kopię (system do stanu z przed instalacji tych programów).

kris68

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Szczerze to kiszka jeszcze jeden z dodatkowych optymalizatorow – nic nie daje niby cos czysci a w rzeczywistosci chodzi o wyrwanie 29,99$ – to samo robia ccleaner i Jetclean. Tyle ze tu darmowy – u mnie nic nie przyspieszyl i niby skasowal z dysku c 1,2 GB – patrzylem jest dalej to samo po defragmentacji. Nie polecam. Inni moga miec inne zdanie.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Moim zdaniem zdecydowanie lepszy jest Wise care...działa szybko, jest po polsku, i robi to co do niego nalezy( w moim przypadku przyspieszyl czas startu kopma z 39 do 28 sekund....niby niewiele ale cieszy)
Najważniejsze jest to ze po jego zastosowaniu nic sie nie zepsuje :)

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Osobiście poleciłbym zależnie od używanego systemu operacyjnego WinXP Manager lub Windows 7 Manager. Mimo, że również działają podobnie jak wymienione wyżej programy i że są jedynie w angielskiej wersji są naprawdę niezawodne w optymalizacji i czyszczeniu systemu.
Na marginesie: obydwa programy buły w promocji Komputer Świata - pełne wersje za darmo.

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Wiadomo każdy ma swoje zdanie i u każdego program będzie inaczej działał. Ale moim zdaniem lepszy jest
Advanced SystemCare 5 PRO używam go bardzo długi czas i nigdy nic mi nie zepsuł, a wręcz przeciwnie, nie raz przy jego pomocy naprawiłem wiele problemów typu zanikanie stacji dysków DVD. Na uwage zasługuje funkcja Win Fix dzięki której przywróciłem stacje dysków, funkcja monitorowania napędów i problem przestał się pojawiać. U mnie ten program sprawdza się najlepiej ze wszystkich optymalizatorow a testowałem już większość. Ale wiadomo co system to system każdy inny. :piwko

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Programów do optymalizacji jest bardzo wiele ze sztandarowym TuneUp Utilities.Wszystki one są śliczne i piękne
/mowa oczywiscie o interfejsie/ zapewniają, że 1 kliknięcie załatwi wszystkie problemy z systemem.
Moim zdaniem ,a używałem wielu to po za tym ,że zadowolony user widzi na paskach postepu jak czyszczą ,naprawiają
To tak naprawdę jest to połwiczne działanie, ale efektowne.Advanced SystemCare 5 kilka m-cy temu gdzieś wygrałem
i po tygodniu poleciał do kosza.We wszystkich tego typu programach te Fix-y zapewniają,że problem został rozwiązany
tyle ,że to guzik prawda/min.Fix it Microsoftu/Najlepiej do każdego problemu uzywać specjalistycznych programów
a nie "wash and go". :)

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Wise Care 365 Pro czy Advanced SystemCare 5 PRO
Myślę że z tych dwu najlepiej by Ci się przydał Macrium Reflect Free :szydera
- to wcale nie jest żart, tylko wyprzedzenie faktu :klawik.
OXY też Ci o tym wspomniał.

Do góry