Wredny Windows Vista Home Premium

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka

Matys

Wygadany
Reakcje/Polubienia
1
Re: Wedny Windows Vista Home Premium

Czy ja dobrze widzę na filmiku ?? Udało Ci się aktywować Vistę kluczem od Windowsa 7 ?? :wariat

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Re: Wedny Windows Vista Home Premium

Matys napisał:
Czy ja dobrze widzę na filmiku ?? Udało Ci się aktywować Vistę kluczem od Windowsa 7 ?? :wariat
Nalepka jest spreparowana dla potrzeb filmu w Photoshopie, nawet nie zauważyłem, że podstawiłem siódemkę zamiast visty, klucz autentyczny pochodzi z rosyjskiej dystrybucji visty. Mały błąd przy pracy nad filmem

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Jest to dotychczas nie rozwiązany do końca błąd STOP: 0x0000012A powiązany z aktywacją Vista Premium za pomocą klucza produktu z innej wersji językowej niż ta która została zainstalowana.
bluescreen%20langpack.jpg

Podobno można rozwiązać problem w ten sposób, że instalujemy Vistę z oryginalnej płyty z wbudowanym językiem rosyjskim (w tym konkretnym wypadku) a dopiero potem doinstalowujemy za pomocą programu Vistalizator 2, pakiet językowy polski. Nie próbowałem, bo nie mam rosyjskiego oryginału. Doinstalowanie rosyjskiego pakietu do polskiej Visty daje tylko połowiczny sukces, bo działa ona tylko gdy włączony jest rosyjski interfejs. Problem wałkowano na różnych forach i kończyło się na tym, że polecano piracką aktywację, bo ta legalna kończyła się bluescreenem
Dzieki za zwrócenie uwagi na niewłaściwy sticker, wstawiłem poprawioną wersję filmu ze stickerem z Visty...

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Podlacze sie pod temat...W 2007 roku pracowalem w Moskwie i potrzebowalem laptopa( do rozrywki i troche do pracy)
Kupilem Fujitsu-siemens Amilo PA 1510 z Vista na pokladzie.Po powrocie do kraju Vista poszla precz i zainstalowalem XP.Po jakims czasie zachcialo mi sie Visty wiec przystapilem do instalacji., i tu pojawia sie problem.Laptop pomimi kilkunastu prob nie che Visty ...za kazdym razem pod koniec instalacji wywala jakis crash, BSOD ,i doopa.
Pisalem kiedys nawet do Fujitsu ale nic to nie dalo.Na forach tez ludzie opowiadali o czyms takim i niestety nikt nie ma rozwiazania.
Tak ze Emmers nie martw sie ... jak to mawia klasyk Ferdek Kiepski - sa takie rzeczy ktore sie fizjologom nie snily...

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Martwić się nie ma czym, ale jest to naprawdę ciekawy problem do rozwiązania i do testów, dlatego zostawiłem tę Vistę na maszynie wirtualnej specjalnie. Może jakimś cudem uda mi się znaleźć jakieś proste rozwiązanie. Po za tym jeśli jest to nieumyślnie spowodowane tylko błędem konstrukcyjnym systemu to warto przeanalizować problem i zastosować go w przyszłości do personalizacji klucza. Wpisanie takiego specjalnego lodu podczas instalacji skutkowałoby tym, że do systemu pasowałby tylko określony klucz, a każdy nieautoryzowany uniemożliwiłby skutecznie nieautoryzowaną (piracką) aktywację. Nie wierzę, że informatycy z Microsoftu zrobili to specjalnie, zdarzył się pewnie wypadek przy pracy i sami nie wiedzą w jakim miejscu Visty Premium.

Do góry