Współdzielenie ekranu przez przeglądarkę?

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Szukam jakiegoś serwisu gdzie można bezpłatnie nawiązać połączenie głosowe i udostępnić ekran przez przeglądarkę internetową. Sprawdzałam już TeamViewer, ale czasem nie można nawiązać połączenia albo nie słyszę drugiej osoby, tylko ona mnie słyszy. Testowałam też talky.io, ale tam były jeszcze większe problemy. Do tej pory używałam Skype, jednak pewien inny program, którego chcę w tym czasie używać, ma jakiś konflikt ze Skypem i nie działa prawidłowo. Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś sprawdzony serwis?

kuba-xp

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8
Dlaczego tak łatwo zrezygnowałeś z TeamViewer? Przecież ten program jest epicki. Jeśli masz problem z dźwiękiem to jest to kwestia ustawień, podczas połączenia musisz pogrzebać w pasku narzędziowym programu i będzie działało jak trzeba, tylko kwestia odpowiednich ustawień. Osobiście nie zdarzyło mi się, żeby TeamViewer nie połączył się z drugim komputerem, na pewno wszystko dobrze wpisywałeś (IP, hasło...)?
Ewentualnie wybróbuj wbudowany w system program "
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
" (nie napisałeś jaki masz system operacyjny).

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Mi chodzi o połączenie przez przeglądarkę, próbowałam już z kilkoma osobami i oni mnie słyszą, a ja ich nie. Uruchamiam TeamViewer -> Meeting -> Rozmowa video i wysyłam link osobie, z którą chcę się połączyć. Ta osoba widzi mój pulpit i mnie słyszy, ale ja jej już nie słyszę. Ustawione mam wszystko dobrze. Poza tym to połączenie czasem działa, a czasem wyskakuje jakiś błąd na tej stronie i wtedy nie można się połączyć, a ja potrzebuję czegoś niezawodnego. Być może kiedy obie osoby mają zainstalowany program, to nie ma takich problemów, ale ludzie niechętnie instalują jakieś aplikacje, więc wolałabym móc się łączyć bez takiej konieczności.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Dziękuję, sprawdzę. Czy te dwie ostatnie nie są przypadkiem płatne, bo jakoś tak wyglądają, ale jeszcze się nie wczytałam?

kuba-xp

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8
Wygląda na to, że tak. Niemniej jednak warto spróbować czy to w ogóle jest to, czego oczekujesz. Jeśli tak, to gdybyś chciała korzystać z tego rozwiązania przez dłuższy czas istotnie opłata za korzystanie będzie w tym wypadku dość sporym problemem.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Właśnie wypróbowałam ten pierwszy. Po zainstalowaniu i uruchomieniu aplikacji nie znalazłam tam żadnych ustawień dotyczących połączenia głosowego. Był link do skopiowania, a po przejściu na stronę widać było tylko czarne okno z moim kursorem. W dodatku kursor nieustannie się odświeżał, co utrudniało nawigację na komputerze. Nie wiem, o co w tym chodzi i czemu to służy, ale nie było widać mojego pulpitu ani nie było słychać żadnych dźwięków. Po zamknięciu programu kursor nadal nie nadawał się do użytku i musiałam zrestartować system. Generalnie jakaś kaszanka, albo ja nie umiem się tym posługiwać. Wydaje mi się, że to bardziej program do zdalnego sterowania komputerem niż rozmowy i współdzielenia ekranu.
Teraz przetestuję tę wtyczkę do Chrome. Na płatne aplikacje niestety nie mogę sobie pozwolić.
@Edit:
Wtyczka do Chrome sprawdzona. Niestety służy ona wyłącznie do zdalnego sterowania komputerem, nie ma możliwości uzyskania połączenia głosowego ani zwykłego udostępniania ekranu. Na dodatek obie strony muszą zainstalować aplikację na komputerze a nie tylko samą wtyczkę i jeszcze owa wtyczka chamsko życzy sobie dostępu do wszelakich danych. Jednym słowem kompletne badziewie, nie polecam.

kuba-xp

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8
->

Pozwala on na udostępnienie obrazu z pulpitu przez Internet za pomocą kilku kliknięć. Wystarczy udać się na stronę
, a następnie kliknąć w przycisk “Start meeting”. Pobrany zostanie ok. 4 megabajtowy plik na nasz dysk, który po uruchomieniu rozpocznie współdzielenie ekranu. W górnej części ekranu wyświetli się niewielki panel interfejsu, w którym znajdziemy link do naszego strumienia. Aby udostępnić nasz ekran innym osobom, wystarczy, że skopiujemy link, a następnie prześlemy go w dowolny sposób znajomym lub współpracownikom. Osoby oglądające nasz strumień pulpitu nie muszą posiadać zainstalowanego programu Join.me.
~

Jest jeszcze ->
.

Program BeamYourScreen jest bezpłatny tylko do niekomercyjnego użytku. [...] Wersja portable BeamYourScreen nie wymaga instalacji i pozwala po prostu pobrać i uruchomić program na Twoim komputerze. [...] Program łączący dla uczestników nie wymaga instalacji. Może być uruchomiony bezpośrednio ze strony www i nie musi być zapisywany.

Do góry