Wymuszona aktualizacja w Skype

A

Anonymous

Witam :scratch
w związku z tym iż mój Ojciec korzysta teraz z dość leciwego kompka, powstał mały problem...
najnowsze wersje Skype (6xxx) do obsługi kamerek potrzebują "wielordzeniowcow", natomiast poprzednie wersje działały normalnie i możną było normalnie korzystać z kamerki (wersje 5xxx), wiec i taka ojcu zainstalowałem , lecz od pewnego czasu Skype sam się aktualizuje do najnowszej wersji i nijak z poziomu programu nie da się tego zablokować, Instaluje 5 tke a po restarcie pojawia się najnowsza :wariat , i tu już kamerki nie ma :mad:
jest to dość uciążliwe da Taty gdyż moja siostra z dzieckiem mieszka kawal drogi od rodziców i choć by przez Skype mogli sobie "pogadulić" z wnuczkiem ...
ma ktoś pomysł jak te cholerne aktualizacje wyłączyć ?

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
62
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Zawsze używałem skype w wersji portable (rzadko go używam) i nigdy mi się sam nie aktualizował. Jeśli chciałem nową wersję to pobierałem nową. Więc może tej opcji spróbuj.

A

Anonymous

Wyłącz aktualizacje z poziomu programu:
1.Zaloguj się w Skype.
2.Z paska menu wybierz kolejno pozycje Narzędzia > Opcje....
3.Na karcie Zaawansowane wybierz pozycję Automatyczne aktualizacje.
4.Kliknij przycisk Wyłącz automatyczną aktualizację.
5.Kliknij przycisk Zapisz.
W services.msc wyłącz usługę aktualizatora Skype.
Zablokuj adres download.skype.com w pliku hosts - plik znajduje się w katalogu

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Musisz go otworzyć do edycji (np. notatnikiem uruchomionym na prawach administratora) i dodać wpis

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Usuń wszystkie pobrane aktualizatory Skype z katalogu temp (jeżeli takowe zostały pobrane).

Do góry