d0r0t@
Bardzo aktywny
- Reakcje/Polubienia
- 42
Nie wiem czy to właściwy dział, ale nie znalazłam odpowiedniego, więc ew. proszę o przeniesienie 
Potrzebuję kupić wersję pudełkową Windows 10 Home PL x64, możliwie najtaniej. Na co powinnam zwracać uwagę, aby mieć pewność, że to nie jakieś oszustwo? I o co chodzi z tymi numerkami po nazwie, np. tutaj:
Najtaniej znalazłam tutaj:
@Edycja:
Zauważyłam, że są jeszcze oferty na licencji ESD, która z tego co wyczytałam, rzekomo nie różni się od BOX, a w wielu sklepach internetowych cena Win 10 Home na takiej licencji wynosi 335zł, ale też same dziwne te sklepy, np. kilka miało identycznie wyglądającą stronę, tylko inne nazwy (absoft, allesoft, cloudsoft, buysoft - WOT milczy na ich temat ale wyglądają mi na oszustów). W dodatku w Morele.net też jest wersja ESD, ale OEM (540 zł, tyle że to wszystkie języki, nie PL), więc nic już z tego nie rozumiem, zwłaszcza, że w swoim artykule o ESD piszą, że to nie jest OEM, tylko taki elektroniczny BOX:
Potrzebuję kupić wersję pudełkową Windows 10 Home PL x64, możliwie najtaniej. Na co powinnam zwracać uwagę, aby mieć pewność, że to nie jakieś oszustwo? I o co chodzi z tymi numerkami po nazwie, np. tutaj:
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
jest jakieś KW9-00250. Nigdy nie miałam do czynienia z tym systemem, nie chciałabym się naciąć na jakąś ułomną wersję. Wiem, że były różne wydania i np. nie wiem czy jeśli kupi się starsze, to będzie można bez problemu i za darmo zaktualizować.Najtaniej znalazłam tutaj:
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
- to o 70 zł taniej niż najtańsza 100% pewna oferta, jaką udało mi się wypatrzeć, ale nie wiem co o tym myśleć. Niby nie jest to OEM, bo podają, że można instalować na dowolnym komputerze ale z drugiej strony jakoś dziwnie to wygląda i nie wiem czy ten sklep jest godny zaufania. Ktoś podpowie?@Edycja:
Zauważyłam, że są jeszcze oferty na licencji ESD, która z tego co wyczytałam, rzekomo nie różni się od BOX, a w wielu sklepach internetowych cena Win 10 Home na takiej licencji wynosi 335zł, ale też same dziwne te sklepy, np. kilka miało identycznie wyglądającą stronę, tylko inne nazwy (absoft, allesoft, cloudsoft, buysoft - WOT milczy na ich temat ale wyglądają mi na oszustów). W dodatku w Morele.net też jest wersja ESD, ale OEM (540 zł, tyle że to wszystkie języki, nie PL), więc nic już z tego nie rozumiem, zwłaszcza, że w swoim artykule o ESD piszą, że to nie jest OEM, tylko taki elektroniczny BOX:
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
- ogłupieć można
Ostatnia edycja: