Zapis informacji o komentarzach przez niektóre strony www

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Na niektórych stronach www niezalogowani użytkownicy mogą dodać tylko jeden komentarz albo tylko jeden raz coś ocenić. Nawet wykasowanie ciasteczek i połączenie przez proxy czy otwarcie strony w innej przeglądarce nie pomaga. Bardzo mnie to zaciekawiło. Czy ktoś wie, jak to właściwie działa? I jak to obejść, bo zauważyłam, że niektórzy jakoś sobie z tym radzą i np. plusują po 100 razy swoje komentarze (spam reklamowy)?
Dodam, że absolutnie nie zajmuję się spamowaniem i nie z tego powodu o to pytam. Po prostu nie chcę się rejestrować na niektórych stronach, a czasem chciałabym dodać np. drugi komentarz. Poza tym wkurzają mnie posty spamerów, mające po kilkadziesiąt plusów, przez co są wyświetlane jako najpopularniejsze.

wojtek758

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Re: Zapis informacji o komentarzach przez niektóre strony ww

Konkretnie dzieje sie tak na serwerach, ktore zczytują ip. I np. posiadacz liveboxa (router tp.orange) za pomoca programu np.livebox connect rozlacza sie i laczy na nowo z netem (kilka sekund) wystarczy to by zmienic ip. W tp orange ip jest zmienne (teoretycznie) po kazdo razowym resecie polączenia. Tak jest najprosciej ale dokladnie ten sam efekt mozna uzyskac korzystajac z klienta np. Cyberghost itp. Pojawily sie rowniez wtyczki do przegladarek gdzie recznie mozna przelączac po miedzy ip roznych krajow. Sa tez bramki proxy..

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42

Mam internet Chello z UPC i IP mi się nie zmienia po restarcie routera. Czy chodzi o takie wtyczki jak np.: Hola Better Internet? Bo akurat tę mam zainstalowaną, żeby móc oglądać video z innych krajów, ale nie pamiętam czy próbowałam jej używać do dodawania komentarzy na takich stronach.
Raz próbowałam przez stronkę anonymouse.org, ale się nie dało nic dodać czy ocenić.
@Edit: Wypróbowałam teraz z włączonym Hola i wydaje się działać, ale chyba muszę jeszcze potestować na innych stronach.
Dziękuję za info :)

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71

Nawet wykasowanie ciasteczek i połączenie przez proxy czy otwarcie strony w innej przeglądarce nie pomaga
:scratch
Daj przykład strony

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42

Z tego co pamiętam to np. na:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
tak było, ale Hola wydaje się rozwiązywać problem, przynajmniej na tej stronie. Co do proxy, to tylko zmieniłam w ustawieniach przeglądarki, że ma się łączyć przez proxy, ale z ustawieniami domyślnymi, nie wpisywałam żadnych bramek czy tam adresów, bo nie wiem jakie.

Do góry