d0r0t@
Bardzo aktywny
- Reakcje/Polubienia
- 42
Na niektórych stronach www niezalogowani użytkownicy mogą dodać tylko jeden komentarz albo tylko jeden raz coś ocenić. Nawet wykasowanie ciasteczek i połączenie przez proxy czy otwarcie strony w innej przeglądarce nie pomaga. Bardzo mnie to zaciekawiło. Czy ktoś wie, jak to właściwie działa? I jak to obejść, bo zauważyłam, że niektórzy jakoś sobie z tym radzą i np. plusują po 100 razy swoje komentarze (spam reklamowy)?
Dodam, że absolutnie nie zajmuję się spamowaniem i nie z tego powodu o to pytam. Po prostu nie chcę się rejestrować na niektórych stronach, a czasem chciałabym dodać np. drugi komentarz. Poza tym wkurzają mnie posty spamerów, mające po kilkadziesiąt plusów, przez co są wyświetlane jako najpopularniejsze.
Dodam, że absolutnie nie zajmuję się spamowaniem i nie z tego powodu o to pytam. Po prostu nie chcę się rejestrować na niektórych stronach, a czasem chciałabym dodać np. drugi komentarz. Poza tym wkurzają mnie posty spamerów, mające po kilkadziesiąt plusów, przez co są wyświetlane jako najpopularniejsze.