Zapomniane hasło dostępu do lapka w windows 7

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
Znajomy zabezpieczył hasłem dostęp do laptopa w windows 7, jednak długo go nie używał i zapomniał je. :zawsty
Czy jest możliwość resetu hasła bez przeinstalowywania systemu, tak, by zachować wszystkie dane?

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Jasne, można to zrobić bez żadnego problemu za pomocą

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Edit, jest też sporo innego softu zawartego na HBCD, ale ostatnio używałem tego na kompie z w8

Edit2:
Zupełnie zapomniałem, pod koniec zmiany hasła pyta czy zapisać zmiany, oczywiście trzeba dać Tak ;)

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Pendraka z HBCD i innym softem mam zawsze przy sobie, ale płyty/pena z windą prawie nigdy :D

A

Anonymous

Albo jeszcze możesz zrobić tak

Uruchamiasz komputer w trybie awaryjnym (F8 w czasie uruchamiania) wybierasz opcję Administartor w wyszukaj wpisujesz Control userpasswords2, zaznaczasz profil do którego nie pamiętasz hasła i klikasz na resetuj hasło wpisujesz nowe hasło, albo nie wpisujesz nic i klikasz na OK

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
Ola napisał:
Albo jeszcze możesz zrobić tak

Uruchamiasz komputer w trybie awaryjnym (F8 w czasie uruchamiania) wybierasz opcję Administartor w wyszukaj wpisujesz Control userpasswords2, zaznaczasz profil do którego nie pamiętasz hasła i klikasz na resetuj hasło wpisujesz nowe hasło, albo nie wpisujesz nic i klikasz na OK
niestety uruchamiając komp w trybie awaryjnym nie mam możliwości wybrania opcji Administratora, po wybraniu- "uruchom w trybie awaryjnym" po załadowaniu się system prosi o hasło

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
Dziękuję wszystkim za pomoc :piwko
Skorzystałem z porady @Emmeresa. Szybko, prosto i przejrzyście.
:francuz

Do góry