[Zapytanie] WIN7

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Mam pytanie.Czy po sformatowaniu i zainstalowaniu WIN7 ma wszystkie potrzebne sterowniki,czy trzeba dodatkowo coś zainstalować?

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
senior38 napisał:
Mam pytanie.Czy po sformatowaniu i zainstalowaniu WIN7 ma wszystkie potrzebne sterowniki,czy trzeba dodatkowo coś zainstalować?
Musisz zainstalować stery które są rekomendowane do sprzętu na którym pracujesz. Najlepiej pobierz sterowniki ze strony producenta swojego sprzętu.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Ma i nie ma. :zaciesz
Nie sądzę, żeby wszystkie. Grafika i dźwięk pewnie będzie działać (grafika może nawet w najwyższej rozdzielczości), ale już karty sieciowe, bluetooth raczej nie. Generalnie trzeba doinstalowyać stery dedykowane do tego co masz na pokładzie. Przynajmniej do kart grafiki, dźwiękowych, sieciowych i oczywiście płyty głównej. W lapku możesz ze strony producenta po wpisaniu kodu serwisowego, a jeśli w składaku to na stronie producentów poszczególnych urządzeń. Żeby działało cacy trzeba mieć dedykowane stery. Inaczej będzie szwankować. Pzdr.

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
:jezyk
I tak i nie
:dziwak
Instaluje win 7 i pozwalam mu zainstalować wszystkie sterowniki. Jak ma z czymś problem lub nie ma sterowników to dopiero wtedy szukam i instaluje stery ze strony producenta.
Aktualnie od dobrych 3 lat jadę jedynie na sterownikach z win 7 i aktualizacje sterowników z kanału aktualizacji MS (łącznie z kartą graficzną - GF gtx660) i zero problemów.
Ale ja jestem leniwy i nie chce mi się kombinować, skoro dobrze działa :piwko

Jedyne sterowniki jakie doinstalowywałem to do dongle bluetooth z AptX oraz do tunera dvb-t. I były to jedyne sterowniki z jakimi miałem kłopoty typu BSOD. :pala

Do góry