Czy jest potrzeba zainstalowania do tego programu jakiegoś firewalla.Myślałem o windows firewall control.
AppGuard nie kontroluje ruchu w sieci więc jeśli chcesz wiedzieć co wysyła i odbiera twój komputer to zainstaluj nakładkę o której piszesz.senior38 napisał:Czy jest potrzeba zainstalowania do tego programu jakiegoś firewalla.Myślałem o windows firewall control.
Zostaw tak jak jest, AppGuard jakoś przesadnie nie atakuje monitami/logami.Ustawienia są, ok, ewentualnie możesz pokombinować z Event log ale jak już pisałem ja bym zostawił tak jak jest.Bizon napisał:Co mogę z tego spokojnie odptaszyć?
olej toBizon napisał:Pytam bo m.in. to mi ciągle wrzeszczy:
W AppGuardzie ustaw poziom ochrony na Locked Down, będzie więcej logów ale poziom ochrony będzie najwyższy.Download-er napisał:Czy aby zapewnić sobie maksymalne bezpieczeństwo to w AG i SS FW należy modyfikować tylko listy Guarded Apps / Ograniczone Programy i Power Applications / Wykluczone Programy, a resztę ustawień zostawić z domyślnymi wartościami? Czy jednak modyfikacja pozostałych ustawień ma znaczny wpływ na poziom bezpieczeństwa?
Proszę o wyczerpanie tej kwestii.
W SpyShelter Firewall najwyższy poziom ochrony to Pytaj użytkownika