antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4428
Miasto
Polska
.
Media Markt pokazał, jak obchodzić podatek detaliczny PiS. Zapłacą, jakby byli małym sklepikiem. Dzieląc biznes na małe sklepy, firmy będą mogły oszczędzać na podatku od handlu detalicznego.

74267c0e94538f4c7cba1b9c4c5fb2e0,640,0,0,0.jpg

fot. Agnieszka Kosiec / Agencja Gazeta

więcej:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Quń

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
199
Hornet - moja wieś jest urocza: "tualeta" to dwa kije, z czego drugim się trzeba odganiać od dzików - czyli dokładnie tak samo jak w centrum Wrocka, Wawy, Koszalina czy Szczeciny (z tym, że lokalny mieszkaniec blokowiska czy menelito w tych miastach nie potrzebuje tego pierwszego kija). Niedawno wystraszoną sarenkę musiałem znosić z drogi, bo "kierowcy bmw" w rozmiarach ABS się obawiali, że "pobodzie" (autentyk...).
Nie ma zbyt wielu "agencji modelek" czy "salonów wizażu", ale za to jest kilka siłek dla tych, którzy nie poprzestają na bełkocie, kilka zamrożonych jeziorek dla tych, którzy metodę Vima Hoffa wprowadzają w życie, kilka torów przeszkód dla ludzików, którym życie nieprzesadnie miłe (a w każdym bądź razie integralność kości).

artoor - dzieje się to, co napisałem wcześniej: miernoty muszą zaistnieć, a że nie mają ani jakichś większych zdolności, nie ćwiczyli kravmagi, boją się plamek przy paintballu, dębowe ucho nie pozwala komponować muzy (ale rap jest już w zasięgu - melorecytacja tekścików "życiowych", wybełtanych z przekleństwami i wyzwiskami), nie piszą (poza komciami), czytają wyłącznie etykiety i cenniki trendy słuchawek, nie uczestniczą w meczach sportowych (nawet jako kibice - za duże ryzyko, że ktoś da w zęby za, powiedzmy to tak, "nieprzesadnie fanatyczną męską postawę w związkach") - to żeby zaistnieć MUSZĄ małpować modowe fale skądś tam. Muszą sobie walnąć tunelik w czymś tam, piercing tu, tatuażyk w widocznym miejscu (pradziadek miał jedynie grupę krwi na przedramieniu...).

Nie ma co liczyć, że takie coś poza pseudopatriotycznym kupowaniem koszulki z orzełkiem lub kotwicą czy też "ostrym anonimowym wystąpieniem w internecie" złapie giwerę i pójdzie walczyć za swoich. Nie ma co liczyć, że da sobie radę z wymianą koła czy chociażby naprawą cieknącego kranu - o poważniejszych robótkach nie ma co marzyć.
Sorry - nadmiar fitohormonów żeńskich w dodatkach sojowych. Nie dziwię się, że feministki takim czymś rządzą.

Mirko

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
7420
146286709894f67Image14.jpg

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
dębowe ucho nie pozwala komponować muzy (ale rap jest już w zasięgu - melorecytacja tekścików "życiowych", wybełtanych z przekleństwami i wyzwiskami)

Niektórzy nazywają to zjawisko 1-szym stopniem muzykalności: delikwent odróżnia kiedy grają, a kiedy nie...

ArekS - nie podniecaj się tak, bo niezdrowo. Jak znam życie, to kasa i tak pójdzie gdzie trzeba... Jak się nie dało oficjalnie, przy otwartej kurtynie - to pójdzie nieoficjalnie, pod stołem

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12402
Miasto
Somewhere over the rainbow.
ArekS napisał:
Notka dla moderatorów/adminów: jeśli zdecydujecie się usunąć ten wpis jako polityczny, to macie moje pełne poparcie

:dziękuję

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30041
Miasto
Trololololo
ZOO :bea stawiam.

Mirko

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
7420
Oczekiwania a rzeczywistość

119115_ulepimy-dzis-balwana.jpg

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
38879212.jpg

A

Anonymous

Quń napisał:
Hornet - moja wieś jest urocza: "tualeta" to dwa kije, z czego drugim się trzeba odganiać od dzików - czyli dokładnie tak samo jak w centrum Wrocka, Wawy, Koszalina czy Szczeciny (z tym, że lokalny mieszkaniec blokowiska czy menelito w tych miastach nie potrzebuje tego pierwszego kija). Niedawno wystraszoną sarenkę musiałem znosić z drogi, bo "kierowcy bmw" w rozmiarach ABS się obawiali, że "pobodzie" (autentyk...).
Nie ma zbyt wielu "agencji modelek" czy "salonów wizażu", ale za to jest kilka siłek dla tych, którzy nie poprzestają na bełkocie, kilka zamrożonych jeziorek dla tych, którzy metodę Vima Hoffa wprowadzają w życie, kilka torów przeszkód dla ludzików, którym życie nieprzesadnie miłe (a w każdym bądź razie integralność kości).

artoor - dzieje się to, co napisałem wcześniej: miernoty muszą zaistnieć, a że nie mają ani jakichś większych zdolności, nie ćwiczyli kravmagi, boją się plamek przy paintballu, dębowe ucho nie pozwala komponować muzy (ale rap jest już w zasięgu - melorecytacja tekścików "życiowych", wybełtanych z przekleństwami i wyzwiskami), nie piszą (poza komciami), czytają wyłącznie etykiety i cenniki trendy słuchawek, nie uczestniczą w meczach sportowych (nawet jako kibice - za duże ryzyko, że ktoś da w zęby za, powiedzmy to tak, "nieprzesadnie fanatyczną męską postawę w związkach") - to żeby zaistnieć MUSZĄ małpować modowe fale skądś tam. Muszą sobie walnąć tunelik w czymś tam, piercing tu, tatuażyk w widocznym miejscu (pradziadek miał jedynie grupę krwi na przedramieniu...).

Nie ma co liczyć, że takie coś poza pseudopatriotycznym kupowaniem koszulki z orzełkiem lub kotwicą czy też "ostrym anonimowym wystąpieniem w internecie" złapie giwerę i pójdzie walczyć za swoich. Nie ma co liczyć, że da sobie radę z wymianą koła czy chociażby naprawą cieknącego kranu - o poważniejszych robótkach nie ma co marzyć.
Sorry - nadmiar fitohormonów żeńskich w dodatkach sojowych. Nie dziwię się, że feministki takim czymś rządzą.
Quń..gdybym na poważnie miał analizować Twoje deklaracje to musiałbym zacytować słowa piosenki którą nuciła cała Polska kilka lat przed moim poczęciem :
"Było nas trzech
W każdym z nas inna krew
Ale jeden przyświecał nam cel"
I parafrazując je napisać : "było Was dwóch"...tak,tak...Ty i niejaki Jan Żbik kapitan MO o którym onegdaj zespół "Big Cyc" śpiewał :

"Zgwałcono babcię, pobito psa
Przemyt ręczników do RPA
Skradziono cnotę nieletniej Zosi
Mamusia o ratunek prosi

Halo, halo tu mówi Żbik
Macie kłopoty to dajcie mi cynk
Lepszej pomocy to nie ma w niebie
Pamiętaj zadzwoń 997

Ani King-Kong, ani Janosik
Nie podobają się naszej Zosi
Jej się podoba kapitan Żbik
Niebieski mundur to jego szlif

Łapie złodziei i włamywaczy
Pomaga dzieciom i chorej klaczy
Leczy staruszki, karmi gołąbki
Komu potrzeba wybija ząbki

Późna pora dnia, nie ma co się bać
W razie jakby co Superman z MO
Kapitan Żbik pomoże Ci
Kapitan Żbik pomoże Ci

Prosty i skromny jest nasz kapitan
Wielka i celna jest jego flinta
Mocny i szybki jest jego cios
A jego wóz to postrach szos

Boi się spekulant, uciekają skiny
Mafia się rozpada, poddają się Chiny
Robi w gacie amerykański szpieg
Gdy na horyzoncie Żbik pojawia się"
Wypisz,wymaluj Ty :).

Nie wiem...skąd biorą się te Twoje teorie...może jesteś jakimś pedagogiem w Gimnazjum (w Gimnazjum...bo u mnie w ogólniaku każdy z Chłopaków potrafił wymienić koło w samochodzie).
A może jesteś jakimś Legendarnym Ombnibusem...który niedługo się ujawni...bo infiltracja wszystkich środowisk wprost poraża : feministki,narodowcy,metroseksualni,nieudacznicy,siłki,agencje modelek,salony wiżażu...uff.Coś przegapiłem ? Była u nas jakaś wojna ? Rekrutowałeś oddziały powstańcze,rozdałeś im broń i po chwili zdziesiątkowała je fala dezercji ? Jeździłeś na ustawki i kibole widząc Twoją maestrię Krav-magi uciekli w popłochu ?...I gdzie tak dobrze poznałeś resztę tego entourage ? Chodząc po lesie ? Gdzie taki las leży ? Nie będę mógł dziśaj zasnąć...
Faktycznie internety dla jednych są przekleństwem a dla drugich błogosławieństwem :zaciesz .

Mirko

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
7420
09_500_na_dziecko.jpg

Do góry