Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
Z życia wzięte :hehe :omygod

Swego czasu będąc w UK zakupiłem sprzęt Asusa przez internet od dostawcy w Niemczech. Ale pech chciał że sprzęt uległ awarii i musiałem go oddać do naprawy gwarancyjnej. Odział w UK odpisał mi że nie mogą go naprawić w ramach gwarancji ponieważ był zakupiony w Niemczech. Do naprawy w Niemczech nie mogłem przesłać ponieważ nie mam tam adresu. Po wymianie zdań z supportem dowiedziałem się jednak że mogę wysłać do kogoś znajomego w DE i przez takiego pośrednika zlecić naprawę.

Tak zrobiłem i dziś przyjęto sprzęt do naprawy. A teraz najlepsze, bo w emailu napisali:
Da Ihr Gerät in Polen repariert wird, sind wir verpflichtet bei einer kostenpflichtigen Reparatur den lokal geltenden Mehrwertsteuersatz in Höhe von 23% zu erheben. Auch wenn der Mehrwertsteuersatz in Polen zum Teil höher ausfällt wie in Deutschland, sind die zu erwartenden Gesamtkosten der Reparatur, trotz des höheren Steuersatzes, durch unsere Zentralisierung deutlich niedriger.

Brak mi słów :kwiczy2

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12401
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Dyzmy z opozycji chcą przysłonić swą dyzmowość - jak zwykle ją uwypuklają.

Mnie się podoba liczenie ile można kupić paliwa za minimalną pensję bo człowieka z taką pensją często nie stać nawet na samochód. Idąc dalej takimi danymi to w Polsce przybyło bogaczy bo 10 lat temu przy płący minimalnej złoto kosztowało o 200 dolarów mniej niż teraz więc przy wzroście płacy minimalnej o 100% polaka stać na kupno większej ilości złota. Dobrobyt jak uj :brawo

pstrykoff

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
880
A skąd taka kwota :?? Otóż ...

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Nie ma to jak pełną piersią sztachnąć się fakenewsem! :jaranko Ktoś jednak przesadził z wietrzeniem... Z wietrzenia strychu miedzy uszami fake news'ami nigdy nic dobrego nie wynika. :sarkazm
Z drugiej strony zdaję sobie sprawę z tego, że to już norma.:ciuch

Ostatnia edycja:
Do góry