helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
Dać obajtkowi możliwość dysponowania pieniędzmi to tak jakby powierzyć H. Kwinto pilnowanie skarbca w banku. Chociaż nie, Kwinto to złodziej starej szkoły, jeszcze z zasadami.

S

spamtrash

Zazdrość to nieuleczalna choroba :kawka
Za poprzedników Orlen był zadłużony, nie opłacalny w utrzymaniu .. myślę, że to nie uleciało niektórym z pamięci!!!
Przychodzi Obajtek i wyciąga firmę z bagna. Czy to on, czy nie on - nie ważne ale za jego prezesury.
Orlen generuje zyski, sponsoruje np. sportowców itd., inwestuje i rozwija swoją działalność.
Nagle przestaje niektórym to się podobać i zaczyna się kampania przeciwko prezesowi.
Ciekawi mnie co jest powodem ?, jego zarobki czy może, że Polska firma staje się potęgą.
Jest ktoś aby mi to logicznie wytłumaczył .. !!!!?
Logicznie bez wklejania art. np. z wyborczej itp. :klawik
Logicznie? Alez prosze bardzo uprzejmie.
Zarobki prezesa sa bezposrednio generowane przez wyciaganie zarobkow z kieszeni WSZYSTKICH. Nie, nie tylko tych majacych samochody co tnkuja na Obajkorlenie. Pani Hania (ta z piekarni) ma vana i tankuje na Obajtkorlenie. Koszt tankowania jest w chlebku kupowanym przez pana Henryka z resztek jego emerytury.
Dlaczego z resztek? Bo pan Henryk placi skladke na Obsrajtkowa wyplate w piekarni, aptece, warzywniaku i gdziekolwiek nie pojdzie.
Jak to ladnie ujales:
"Orlen generuje zyski, sponsoruje np. sportowców itd., inwestuje i rozwija swoją działalność." robi to za marze rafineryjna, ktora jest najwyzsza w historii przemyslu naftowego w Polsce (poczynajac od czasow Lukasiewicza).
Tak wiec problemem jest to ze na wyplate Obsrajtka i sukces firmy skladaja sie wzyscy Polacy, bezposredio lub posrednio.

Innymi slowy, Twoje pytanie mozna zadac w odniesieniu do nieco inej firmy: Prezes ZUS ma wspaniala wyplate a Urzad moze sobie pozwolic na wspaniale szkolenia, imponujace siedziby i imprezy integracyjne po podniesieniu skladki. dlaczego Polakow to boli i sie nie ciesza?

Mam nadzieje ze wyjasnilem i juz rozumiesz. Jesli nadal nie ogarniasz to obawiam sie ze nie pomoge ALE mam pomysl jak wykorzystac ta sytuacje: wystap o odszkodowanie do Ministerstwa Edukacji Narodowej z wnioskiem o odszkodowanie. Kazde swiadectwo powyzej 3 klasy szkoly podstawowej to jawne oszustwo i wykorzystanie nieswiadomosci otrzymujacego.
Milego wieczoru.

S

spamtrash

Szanowni Panowie, Szanowne Panie, Szanowno Cokolwiek.
Nawiazujac do arcyciekawego watku poruszonego przez niepelnosprytnego uzyszkodnika ktory nie umie w matematyke, chcialbym zauwazyc dzisiejszego wirala.
Otoz, mamy rocznice.
Posluze sie moze cytatem ktory latwo znalezc w guglu i wyszukac tekst zrodlowy:
"Dziś na rynkach światowych mamy legendarną cenę ropy: 314 zł za baryłkę!
Dokładnie tyle samo kosztowała ropa, gdy Jarosław stał z kanistrem na pamiętnej konferencji (12.08.2011).

- Wówczas na stacjach: 5,26 zł /l
- Dzisiaj na Orlenie: 6,74 zł /l

Różnica to skala złodziejstwa PiS"
w imieniu ktorego Polakow okrada Daniel Obsrajmajtek, byly zastepca pomocnika pelniacego obowiazki kieszonkowca dyzurnego w Pcimiu, krewny Wuja Brudna Pala, bedacy idolem niepelnosprawnych umyslowo uzyszkodnikow PZD (dopisek moj. Niniejszym upowazniam Szanowna Administracje PZD do udostepnienia moich danych - jakiekolwiek by nie byly - komukolwiek kto chcialby mi sprawic radosc i pozwac mnie za stwierdzenie ze Daniel Obajtek to zlodziej okradajacy Polakow w celu odniesienia korzysci osobistych zarowno materialnych - pensja, premie, okazjonalne zakupy nieruchomosci, wsadzanie rodziny w doope na stanowiska, jak i niematerialnych - jak zaszczyt wylizywania kuwety po Kocie Prezesa. Z radoscia bede bronil mojego stanowiska w sadzie, zwlaszcza majac na uwadze ze ciezar dowodowy spoczywa na powodzie xD).

Z jednej strony to uciazliwe: tlumaczenie niepelnosprytnym fanatykom. Z drugiej strony.. ciesze sie ze dozylismy czasow gdy i TACY ludzie maja dostep do internetu.

S

spamtrash

Wyborcza i jej odnogi to rasisty jednak sa...
poczytajmy artykul i przeprowadzmy wywod logiczny na jego podstawie.
Artykul:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Popelniony przez Blazeja Wintera.
Polsuzmy sie cytatem niezmodyfikowanym:
"Antyukraińskie hasła na stadionie Śląska Wrocław. Znowu to samo. Teatr nienawiści (do biednych Ukraincow-Banderowcow)
Na jednej z trybun za bramką zorganizowana grupa kibiców zaprezentowała ogromny czerwony napis na czarnym tle: "Wołyń '43"."

Teza:
Artykuly takie jak te stanowia dosc niebezpieczny przejaw rasizmu i dyskryminacji ofiar przez swoja budowe i strukture logiczna gdyz stanowia przyzwolenie na falszowanie historii (jaka by nie byla).

Dowod:
Zmienmy NIECO nie sens i wymowe artykulu, a podmiot i przedmiot logiczne:
"Antyniemieckie hasła na stadionie Śląska Wrocław. Znowu to samo. Teatr nienawiści (do biednych Niemcow-Nazistow)
Na jednej z trybun za bramką zorganizowana grupa kibiców zaprezentowała ogromny czerwony napis na czarnym tle: "Auschwitz 1941-1945".

Jak widac z powyzszego denializm prawa ofiar do rozmawiania o zbrodni i oskarzanie ich o wydumana "mowe nienawisci" nie sprawdza sie w krajach o sokomplikowanej historii.
Ponadto udowodniono powyzej ze Blazej Winter jest krypto-antysemita i denialista Holokaustu oraz ukrytym neo-nazista.

Quod erat demonstrandum.

S

spamtrash

Z innej beczki: PiS to partia zupelnie TRANSPARENTNA.
A walki pod stolem odbywaja sie TYLKO dlatego ze Prezes zazadal aby wszystkie transakcje odbywaly sie na jego oczach :jaranko

Do góry