- Na telefon alarmowy Policji dzwoni telefon: W moim domu jest włamywacz. Proszę przyjechać boję się!
- Policja: Proszę schować się pod łóżko i czekać! Niestety mamy braki kadrowe, więc będziemy nie wcześniej niż za godzinę!
- Ale on ma broń! Krzyczy, że mnie skrzywdzi!
- Nic na to nie poradzimy. Gdyby zaczął Panią krzywdzić proszę uważać jak się będzie Pani broniła. Jeśli zrani Pani włamywacza lub go zabije prokurator prawie na pewno postawi Pani zarzut przekroczenia obrony koniecznej i trafi Pani do więzienia?
- Co?
- No tak! Wsadzenie do kryminału przestępcy i uczciwego człowieka liczy się do statystyk tak samo, a ukaranie ofiary jest łatwiejsze, bo uczciwi ludzie myślą że system ich chroni, są ufni, przychodzą na przesłuchania bez adwokatów i wsadzenie ich jest po prostu łatwiejsze.
- To co ja mam robić?
- Czekać na przyjazd policji.
- A nie możecie być państwo szybciej?
- Jak mówiłem mamy braki kadrowe. Godzina to minimum!
- Ale on wchodząc zerwał flagę Ukrainy!
- Co! Zbrodniarz! Będziemy za 10 minut!
- Ale on teraz gada pod nosem, że nie lubi Owsiaka i nie daje na WOŚP!
- Jednostka antyterrorystyczna będzie u Pani za 1 minutę! Proszę się trzymać! Dorwiemy łajdaka!
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.