Po 14 wparowali mu do domu, zemdlał i w "ciężkim stanie" pojechał do szpitala a tweet pojawił się około godziny 15
WP pisze, że żona twierdzi, że jest ciężko chory a w wywiadzie dla onetu, że mąż czuje się dobrze.
Giertych jak wchodził do polityki to był ten zły bo "od nich" (chociaż niektórzy głosowali. prawda), dawał dzieciom maturę za olewanie szkoły, religia wliczana do średniej, Mlodzież Wszechpolska, wypowiedzi homofobiczne, postawa przeciw invitro i aborcji, mundurki w szkole ("Giertych do wora a wór do jeziora") wycofywanie lektur: "Ferdydurke" bo Gombrowicz zły, "Transatlantyk", "Proces" czy "Szewców" . Teraz jak jest po "naszej stronie" to jest ziomek i na piwko by się z nim poszło. Nie szkodzi, że ma inne poglądy ale ważne, że z nami, polać mu. Kolejny Marcinkiewicz czy Kamiński - jak przeciw nam to jazda a jak z nami to swój chłop.
![]()
Pierdoły wypisujesz. Przeszłość !
To co spotkało wczoraj Giertycha , (nie ważne co o nim sądzisz i jakie masz wspomnienia) ,może dziś spotkać Twojego pupilka , aktora (chyba , że grał w tym czymś o spotkaniu brzozy z samolotem ) muzyka ( chyba, że gra z Kodymowskim, polityka (chyba , że jest z obozu rządzącego ) czy żula z osiedla ,który z rodziną jest wdzięczny za 500+. Takie działanie służb powinno Cię przerazić , nie bawić. Płaczesz nad śledzeniem w internecie czy monitoringiem na ulicach , a tolerujesz takie metody. W taki sposób władza może z każdego zrobić przestępcę lub wariata czy samobójcę. Ciekawe czy bulwersuje Cię działanie ruskich z nowiczokiem. Pewnie tak , bo można je.bać ruskich. Kiedyś czytałem Twoje posty i czerpałem z nich bo nie głupi gość jesteś ale teraz piszesz głupoty.
Pozdrawiam.
P.S - teraz możecie mnie wszyscy zeszmacić.
Najpierw trzeba być człowiekiem , a dopiero potem sędzią i prokuratorem.
To pocieszające, że może ktoś tutaj jeszcze zauważyć, że są tematy, z których nie powinno się kpić, gdyż są zbyt poważne. Mam tu na myśli, że każdy z nas może przestać być podmiotem, a stać się przedmiotem działania represyjnego władzy, podległego mu aparatu przymusu i narzędzi propagandy. Twój post dla mnie jest wypowiedzią płynącą z poczucia przyzwoitości, a nie wyrazem przekonań politycznych. Krwawy prokurator w historii ZSRR Andriej Wyszynski powiedział: "dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie." Niby czasy komunizmu i już przeszłość, ale czy aby na pewno..? Ciasne umysły jednak niestety tego nie zrozumieją...Pierdoły wypisujesz. Przeszłość !
To co spotkało wczoraj Giertycha , (nie ważne co o nim sądzisz i jakie masz wspomnienia) ,może dziś spotkać Twojego pupilka , aktora (chyba , że grał w tym czymś o spotkaniu brzozy z samolotem ) muzyka ( chyba, że gra z Kodymowskim, polityka (chyba , że jest z obozu rządzącego ) czy żula z osiedla ,który z rodziną jest wdzięczny za 500+. Takie działanie służb powinno Cię przerazić , nie bawić. Płaczesz nad śledzeniem w internecie czy monitoringiem na ulicach , a tolerujesz takie metody. W taki sposób władza może z każdego zrobić przestępcę lub wariata czy samobójcę. Ciekawe czy bulwersuje Cię działanie ruskich z nowiczokiem. Pewnie tak , bo można je.bać ruskich. Kiedyś czytałem Twoje posty i czerpałem z nich bo nie głupi gość jesteś ale teraz piszesz głupoty.
Pozdrawiam.
P.S - teraz możecie mnie wszyscy zeszmacić.
Najpierw trzeba być człowiekiem , a dopiero potem sędzią i prokuratorem.
Nowe przypadki konfabulacji:Może się nie zrozumieliśmy ale ja nie pochwalam tego co robi obecny rząd i nigdy rączki świadomie nie przyłożyłem do tego że jest w tym miejscu, w którym jest.
Giertych nigdy nie był z mojej bajki I nigdy nie będzie nawet jak się nawróci. Mnie zarówno sposób jego zatrzymania razi jak i jego zachowanie. To jest prawnik i dobrze wie jak się zachować w takiej sytuacji. Pewnie nie jeden raz sam instruował swoich klientów "co robić w razie w...." Dla mnie to typowa gra na czas z jego strony. Nie wierzę w żadne omdlenia czy ataki, no chyba że ma coś na sumieniu, ciśnienie skacze bo może coś znajdą i gość mdleje.
Nie oceniam czy jest winny czy nie. Mam też głęboko czy zatrzymają Jędrka. Dla mnie i jedni i drudzy są po jednych pieniądzach ale to forum nie jest miejscem na głębokie rozmowy na ten temat.
Śmieszy mnie tylko tyle, że @MLJ umieszcza coś co w jego opini jest śmieszne a dwie osoby (z których jedna zrezygnowałam z wypowiadania się na forum) od razu podnoszą larum w tej sprawie. Jak one umieszczająca wesołego Jarka czy sługę Andrzeja to jest ok ale nie wolno się śmiać z innych.
Nie ma mowy o jakimś "szmaceniu". Wyraziłeś swoje zdanie i jest ok![]()
Dziękuję. Zaskoczyłeś mnie , ale trafiłeś. Bliżej mi do anarchistycznego punka lat 80 niż do jakiejkolwiek partii. Co nie zmienia mojego zdania o @al , to mądry gość. Pozdrawiam.To pocieszające, że może ktoś tutaj jeszcze zauważyć, że są tematy, z których nie powinno się kpić, gdyż są zbyt poważne. Mam tu na myśli, że każdy z nas może przestać być podmiotem, a stać się przedmiotem działania represyjnego władzy, podległego mu aparatu przymusu i narzędzi propagandy. Twój post dla mnie jest wypowiedzią płynącą z poczucia przyzwoitości, a nie wyrazem przekonań politycznych. Krwawy prokurator w historii ZSRR Andriej Wyszynski powiedział: "dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie." Niby czasy komunizmu i już przeszłość, ale czy aby na pewno..? Ciasne umysły jednak niestety tego nie zrozumieją...
Nowe przypadki konfabulacji:
- "ja nie pochwalam tego co robi obecny rząd" - ale jednak kpię z tego, co robi innym..
- "Śmieszy mnie tylko tyle, że @MLJ umieszcza coś co w jego opini jest śmieszne a dwie osoby (z których jedna zrezygnowałam z wypowiadania się na forum) od razu podnoszą larum w tej sprawie." - czyżby podnoszeniem owego larum z mojej strony, było wykpienie konfabulacji dotyczącej "twitterowego szaleństwa". Co za naciąganie faktów..Jakby napisał to Hornet: "zestarzałeś się i umysł już nie domaga"... Od przynajmniej 3 lat nie wrzuciłem tu posta, który można określić na siłę jako polityczny. Żyjesz przeszłością i tworzysz nowe mity. Proszę nie dorabiać mi politycznej brody, kiedy jedynie wskazuję na bełkot, który zamieszczają inni... To wszystko.
![]()
A Ty tak poza konkursem ? chcesz pokazać , że to @bene jest najmądrzejszy ?Zastanawiam się czy nadal postępować zgodnie z tematem ... Załóżcie sobie osobny temat i udowadniajcie który z Was jest mądrzejszy
----------------
...![]()
![]()