Śmieszny Spam czyli sztuczki i triki Spamerów

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30022
Miasto
Trololololo
Postanowiłem założyć temat gdzie będziecie mogli wklejać śmieszne, dziwne i nie wiadomo jeszcze jakie wiadomości Spam.
Oczywiście odradzam kontakt poprzez tamte adresy e-mail, bo to fake i tym co do was wysyłają takie wiadomości jedynie chodzi o wyłudzenie waszych cennych danych.

Dziś dostałem taki w którym zaoferowano mi pracę w japońskiej firmie :szydera :yahoo :yahoo :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
:dziwak

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30022
Miasto
Trololololo

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30022
Miasto
Trololololo
Kolejna wspaniała wiadomość od KIM

Jak widać pracy w polsce jest od groma :szydera

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin
OXY tyle ofert pracy to już chyba dawno nie dostałeś :szydera
Z ciekawości zapytam na jaką skrzynkę pocztową ci tyle spamu przysyłają?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30022
Miasto
Trololololo
spam mi przysyłają na skrzynkę PZD (mam 2), ale ląduje w spamie więc nie zerkam ogólnie.
Poniżej przedstawiam kolejne 3 nowe (dziś jakiś szał, bo już 10 dostałem).Większość spamu się powtarza, jak już będzie za dużo to usunę maila i założę nowego.

Jak widać jestem wybitnym specjalistą :szydera skoro tyle ofert pracy dostaję. :wariat

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30022
Miasto
Trololololo

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30022
Miasto
Trololololo

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30022
Miasto
Trololololo
całkiem nowy Spam
Dzien dobry!

Reprezentuje Aiful Company, moje nazwisko Frank Walton.

Wakaty dostepne w firmie: Przedstawiciel obslugi klienta, Asystent sprzedazy, Rekrutujacy ds kontaktow tymczasowych

Aby zakwalifikowac sie na dane stanowisko, nalezy przejsc okres probny na stanowisku asystenta kierownika. W naszej firmie kazdy ma mozliwosc sprawdzenia sie, osiagniecia i budowania kariery zawodowej..

Kandydaci na stanowisko musza zaprezentowac nastepujace umiejetnosci:
- Reprezentowac postawe zorientowana na klienta i chec pomocy
- Starannosc i dokladnosc
- Odpowiedzialne wykonywanie zleconych zadan
- Efektywne wdrazanie zadan
- Uzgadnianie harmonogramow z kierownikiem biura.
- Generowanie raportow na temat kluczowych transakcji oraz pomaganie kierownikowi w przygotowaniu prezentacji
- Wspolpraca z kierownikami biur w generowaniu harmonogramow platnosci za transakcje

Aby zlozyc podanie o zatrudnienie, wyslij aiful.vacancy@mail.com skrocona wersje swego resume.

Z powazaniem, Frank Walton
Aiful Company
aiful.vacancy@mail.com

Vacancy ID: 914023
Date: 06.05.2013
Dzien dobry!

Pozwole sobie przedstawic sie. Nazywam sie a Frank Walton, jestem kierownikiem w Aiful Company.

Wakaty dostepne w firmie: Przedstawiciel obslugi klienta, Agent DS stosunkow z klientem, Specjalista wdrozen.

Oferujemy okres probny w charakterze asystenta kierownika: Tylko sprawdzonym, sumiennym pracownikom bedziemy w stanie zaoferowac stanowisko w jednym z naszych biur..

Od naszych pracownikow wymagamy:
- Byc konkurencyjnym i odpowiedzialnym czlonkiem grupy
- Starannosc i dokladnosc
- Odpowiedzialnosc w podejmowaniu decyzji
- Optymalizacja i efektywne rozwiazywanie problemow
- Uzyskiwanie aprobaty planow, udzielanej przez kierownika wydzialu.
- Komunikowanie sie z roznymi osobami w roznych, mozliwych sytuacjach, prowadzenie prezentacji
- Weryfikacja wydatkow marzowych transakcji

Aby zlozyc podanie o zatrudnienie, wyslij iraiful.poland@gmx.com skrocona wersje swego resume.

Aiful Company
iraiful.poland@gmx.com
Dzien dobry!

Jestesmy firma opierajaca sie na technologii, ktora umozliwia szybkie zdobywanie nowych rynkow. Z tego powodu, firma tworzy nowe stanowiska.

Obecnie oferujemy prace na nastepujacych stanowiskach: Przedstawiciel obslugi klienta, Agent DS stosunkow z klientem, Specjalista wdrozen.

Przed podjeciem pracy w jednym z naszych biur, nalezy pomyslnie zaliczyc 1-2-miesieczny okres probny w charakterze asystenta kierownika..

Nasze wymagania:
- Byc konkurencyjnym i odpowiedzialnym czlonkiem grupy
- Dokladnosc i starannosc
- Zdolnosc do nienadzorowanego wykonywania obowiazkow
- Optymalizacja szybkosci w implementacji zadan
- Szybkie uzgadnianie biurowych i wydzialowych harmonogramow z kierownikami biura i wydzialu.
- Generowanie raportow na temat kluczowych transakcji oraz pomaganie kierownikowi w przygotowaniu prezentacji
- Wspolpraca z kierownikami biur w generowaniu harmonogramow platnosci za transakcje

W celu zgloszenia lub uzyskania dalszych informacji o danym stanowisku, wyslij krotkie resume poczta elektroniczna.

Aiful Company
iraiful.poland@gmx.com

Vacancy ID: 944057
Date: 06.05.2013
:dziwak

andrzej65

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
16
A

Anonymous

programexe napisał:
a o co tu chodzi ?

W tym temacie zamieszczany jest śmieszny spam, który dostajemy na pocztę

Spam – niechciane lub niepotrzebne wiadomości elektroniczne. Najbardziej rozpowszechniony jest spam za pośrednictwem poczty elektronicznej oraz w Usenecie. Część użytkowników doświadcza także spamu w komunikatorach (np. ICQ czy Gadu-Gadu). Zwykle (choć nie zawsze) jest wysyłany masowo.

Istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie:

Treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy.
Odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości.
Treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy.

Źródło: wikipedia

Do góry