Acronis - montowanie obrazu

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
andyxa napisał:
a może w wersji 2014 jest inaczej :wariat ,
taka ciekawostka
jak wejdę we właściwości tej kopii, jest ustawione otwieranie za pomocą eksplorator windows,no i otworzyłem i pokazało kopia - później tylko albo otwórz lub przeglądaj,dalej nie wchodziłem nie chcę narobić szkód, jednak się skusiłem, wiem co tam jest :dziwak
to już sobie odpuszczam,chciałbym tylko miec pewność czy nie będzie kabaretu z przywróceniem tej kopii/sprawdzona jest :ok to by mi wystarczyło

To tak samo jak ze światłem w lodówce - czy na pewno gaśnie po zamknięciu drzwi?
Kopię sprawdzisz jak przywrócisz - to będziesz miał pewność (ale tylko tej jednej)! :dziwak

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
tofana napisał:
andyxa napisał:
a może w wersji 2014 jest inaczej :wariat ,
taka ciekawostka
jak wejdę we właściwości tej kopii, jest ustawione otwieranie za pomocą eksplorator windows,no i otworzyłem i pokazało kopia - później tylko albo otwórz lub przeglądaj,dalej nie wchodziłem nie chcę narobić szkód, jednak się skusiłem, wiem co tam jest :dziwak
to już sobie odpuszczam,chciałbym tylko miec pewność czy nie będzie kabaretu z przywróceniem tej kopii/sprawdzona jest :ok to by mi wystarczyło

To tak samo jak ze światłem w lodówce - czy na pewno gaśnie po zamknięciu drzwi?
Kopię sprawdzisz jak przywrócisz - to będziesz miał pewność (ale tylko tej jednej)! :dziwak
Ale pocieszenie !!

Drodzy forumowicze
zrobiłem chyba wszystko co było możliwe,a więc reinstalka Acronisa, deinstalacja Hitmana /trial/ AppGuarda
i problem dalej ten sam, pomysły już się chyba wyczerpały :scratch
dodam tylko ,że Acronis za pierwszym razem był instalowany na czysty system
nie wiem czy jest możliwość i sens instalować wcześniejszy build wersji 2014 /instalowałem Build 6673 PL/
pozdrawiam

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Montowanie obrazów kopii w Acronis True Image jest opcją dodatkową i ma sens jeśli montuje się obraz w trybie do odczytu i zapisu , czyli ,że po zamontowaniu obrazu jako dodatkowego dysku możemy go np. defragmentować , zamienić jakiś plik na inny czy usunąć niepotrzebne pliki. Taka opcja w Acronis True Image istnieje od dawna. Nie montuje się obrazów kopii z poziomu płyty ratunkowej tylko z poziomu działającego systemu z zainstalowanym programem Acronis True Image. Jeśli przydzielanie litery dysku wirtualnego na którym ma się pojawić wierna kopia trwa zbyt długo i nie przynosi pożądanego efektu to oznacz tylko tyle, że w twoim systemie jest jakiś błąd. Osobiście nie mam problemu z montowaniem kopii Acronis True Image 2014 ani w 8.1 (32 bit) ani w 8.1 (64bit); co zresztą sam mogłeś zaobserwować podczas sesji Team Viewer. Praktycznie radziłbym ci ponowną instalację systemu Windows 8.1 z płyty z już z integrowanym Update 1. Czeka cię oczywiście aktywacja i ponowne instalowanie programów firm trzecich, ale będziesz miał czysty system, wolny od błędów. Bo jakiś błąd, ewentualnie dobrze zakonspirowany wirus, jest w twoim Windows 8.1 (64)... Teraz jest kłopot z przydzielaniem litery dysku dla kopii Acronis, później mogą pojawić poważniejsze problemy podobnej natury.

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Dzięki Emmers za tak konkretną odpowiedź, jak się pojawią większe problemy to wtedy system na nowo :ok
jak wiesz nie zależy mi na montowaniu kopii, jak pisałeś to tylko dodatek :)
Dzięki również za wczoraj,sorry,że się to tak przeciągło
pozdrawiam

DZIĘKI WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDZI I POMOC

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Sorry za post pod postem,ale chciałem poinformować ,że już chyba wszystko jest :)
montowanie w Acronisie działa :D :yahoo
szczególne podziękowania dla kolegi Manila za wszelką pomoc ,doradztwo :yes master :dziękuję

Do góry