AdBlock zagrożony?

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Google ewidentnie dzisiaj podpada wielu użytkownikom. Najpierw firma zdecydowała się na bardzo kontrowersyjny ruch, jakim było zakończenie wsparcia usługi Google Reader. Chwilę później trafiłem na informację, że ze sklepu Google Play usunięte zostały programy służące do blokowania reklam. Pytanie, kiedy zniknie AdBlock z przeglądarki Chrome?

Więcej :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

:scratch

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30031
Miasto
Trololololo
ja tam czytałem że adblock nie został usunięty ino bardziej schowany czyli trudniej go troszkę znaleźć.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
ja tam czytałem że adblock nie został usunięty ino bardziej schowany czyli trudniej go troszkę znaleźć.

Szukajcie a znajdziecie :dziwak

Avos

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Wiadomość dla tych co korzystają z IE 10 ,dodano listę AdBlock polskie reklamy do ochrony przed śledzeniem.

A

Anonymous

Tutaj więcej info:

Najlepsza lista na Internet Explorer 10 to Fanboy Adblock. A sporo tych list próbowałem.

50722901.PNG

Avos

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
@ slawektor tego nie znałem. Zainstalowałem Fanboy Adblock i zobaczymy jak się będzie sprawować.
Dzięki

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30031
Miasto
Trololololo
całe zamieszanie dotyczy tylko Androida, teraz czekać aż google dogada się z producentem adblocka i ten nie będzie blokował rekalm od google a od całej reszty już tak.

Avos

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
OXYGEN THIEF napisał:
całe zamieszanie dotyczy tylko Androida, teraz czekać aż google dogada się z producentem adblocka i ten nie będzie blokował rekalm od google a od całej reszty już tak.
Scenariusz który podałeś jest wielce prawdopodobny
KASA i tylko KASA

kinimoD

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Hmm, tak patrzę że również Adfree został usunięty ze sklepu. Polecam ten program, usuwa reklamy ze wszystkich programów, które je wyświetlają. Poszukajcie sobie i instalujcie (wymaga roota). A za to usuwanie Google ma dużego minusa :/

Na dobrych programach polecają instalację alternatywnego sklepu, gdzie programy do blokowania reklam mają być dostępne

maxel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
89
Dzisiaj musiałem wyłączyć AdBlock Plus bo zablokował mi dostęp do jednego z forum.
Wczoraj jeszcze nie blokował.Oczywiście piszę o wersji na windows.
Coś tam pisało że blokowanie reklam jest zabronione i wyłącz adblock plus.

A

Anonymous

OXYGEN THIEF napisał:
Tak jak w ABP na Windowsa, na liście nienatrętnych reklam prawie same od google:

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Dzisiaj musiałem wyłączyć AdBlock Plus bo zablokował mi dostęp do jednego z forum.
Wczoraj jeszcze nie blokował.Oczywiście piszę o wersji na windows.
Coś tam pisało że blokowanie reklam jest zabronione i wyłącz adblock plus
To nie AB zablokował Ci forum tylko penie admin zablokował dostęp do forum przeglądarce wyposażonej w aktywny AB
Blokowanie reklam nie jest zabronione !! powyższy monit miał Cie nastraszyć i skłonić do wyłączenia blokera a tym samym wyświetleniu reklam i nabiciu kaski....uczciwe serwisy mogą Cie ewentualnie ładnie poprosić o wyłączenie blokera ......lub zmusić do wyłączenia po przez wspomnianą blokadę :lanie

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
Jeżeli chodzi o reklamy to i u Nas na forum zrobiły się [bynajmniej ja tak odczuwam] coraz bardziej natarczywe.

merkaba

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
18
jest jeszcze jeden dobry program adfender
jest lepszy od ad muncher bo darmowy

A

Anonymous

ja osobiście mam szczescie posiadania Ad Muncher-a i zadnych problemow z reklamami nie mam :dziwak

Do góry