Autologowanie w win xp było a nie ma, pomocy..

wojwojtek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
I stało się tzn nie da się uruchomić za żadne skarby wina xp, za kazdym razem życzy sobie podanie hasla którego ja nigdy nie podawałem. Przy próbie uruchomienia w trybie awaryjnym pojawia się taki sam komunikat o wprowadzeniu hasła. Udalo mi się jakoś uruchomić internet wykorzystując "płytę ratunkową" otrzymaną razem z Gazeta Prawną ale plyta ma jednak ograniczone możliwości... Przeglądałem nasze forum i myślałem że skorzystam z info, że należy wejść w zarządzanie komputerem i wyłączyć konto ASPNET i auto-logowanie zostanie przywrócone tylko że nie wiem jak w tej sytuacji mam tam wejść i co jeszcze mógłbym zrobić? Z góry dzięki za pomoc.

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1
Nie podawałeś ale napewno kiedyś założyłeś,sam z siebie XP-ek hasła sobie nie wymyślił, można np. użyć programu Password Recovery Bundle, w nim utworzyć sobie bootowalną płytkę i zresetować hasło, powinna do tego wystarczeć wersja Trial.

A

Anonymous

Wejdź w cmd, a następnie wpisz control userpasswords2 i na górze okna odznacz "Aby używać tego komputera, użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasło"
automatyczne_logowanie_1.gif

wojwojtek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
Dzięki za odzew ale problem jest niestety z wejściem w cmd pisałem że nie mogę wejść w tryb awaryjny.. a jeśli chodzi o hasło to ja go napewno nie wpisywałem,, komp to FuijuSiemens i kupiony ze dwa lata tenu razem z win xp oryginalnym i jak do tej pory nigdy mi nie było potrzebne hasło.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Nie dłubałeś czasem w systemie ...parę dni temu miałem tak samo po odinstalowaniu Zemany ..coś poszło nie tak i po restarcie wywaliło mi monit o podanie hasła do konta którego nigdy nie miałem :dziwak

A

Anonymous

Piszesz, że nie możesz uruchomić trybu awaryjnego, OK, ale udało Ci się jakimś cudem dostać do komputera, w normalnym trybie?
Skoro hasło na 100% nie było ustawiane, to może spróbuj wpisać samą nazwę użytkownika, a hasła nie wpisuj, może Cię zaloguje.

wojwojtek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
Olu, pisałem .ze wszedłem do internetu i na nasze forum dzięki płycie ratunkowej która ma miedzy innymi przegladarkę firefoxa i jeszcze parę okrojonych bardzo programów.Jak wejść do cmd tzn gdzie on się znajduje?

kinimoD

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Jeżeli masz gdzieś możliwość to ściągnij sobie Hiren's BootCD 15.2, na tej bootowalnej płycie masz m.in. programik NTPWD do resetowania haseł administratora i użytkowników

Spis tego co się znajduje na płycie:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do góry