Automatyczne usuwanie reklam z pliku video

BURY71

Świeżak
Reakcje/Polubienia
4
Sam szukałem takiego , ale chyba nie ma - na 100% nie jestem pewny. Jedynie spotkałem się z nagrywarkami posiadającymi pomijanie reklam przy nagrywaniu.
Osobiście reklamy wycinam - zależy od formatu w jakim plik jest nagrany :
Fame Smart Cutter ; VideoReDo4 ; GiliSoft Video Editor oraz darmowy Freemake Video Converter .

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D
Nagrywarki o których wspomniałeś ponoć też do wykrywania reklam wykorzystują rozpoznawanie rozdzielczości pliku wideo (jest to jedna z metod). Nagrany film jest w jakiejś tam rozdzielczości ale reklama jest w wyższej i na tej podstawie nagrywarka usuwa reklamy. Nie wiem jak takie nagrywanie bez reklam działa w telewizji HD, bo jakość filmu i reklam jest przecież wysoka i poprawne rozpoznanie pewnie jest trudniejsze ...ale jakoś to działa na pewno :)

A

Anonymous

Pierwszy raz spotkałem się z taką nagrywarką chyba Panasonica u znajomego. Funkcja pomijania reklam nie tyle wycinała, co zaznaczała blok reklamowy, a następnie go ukrywała. Skuteczność nie była 100%, ale duża. Podobny bajer występował w tunerze zewnętrznym do odbioru jeszcze telewizji analogowej - pendrive i oprogramowanie ArcSoft. Wpinało się to do lapka.
Wracając do pytania głównego proponuję mimo wszystko „robótki ręczne”. Najlepiej skorzystać z jakiegoś programu do obróbki wideo i usunąć reklamę od pierwszej do ostatniej klatki. Można użyć np. VirtualDub lub Free Video Dub. Poradniki można znaleźć w internecie.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Kiedyś też zetknąłem się z darmowym programem, który służył do nagrywania programów telewizyjnych, konwertowania i automatycznego usuwania reklam. Nazywał się MCEBuddy. Właśnie znalazłem stronkę. Nadal jest rozwijany. Nie wiem tylko, czy „skórka jest warta wyprawki” ze względu na czas.

Powodzenia :england

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D
Szukałem, szukałem i chyba znalazłem ...tyle że za to Nero trzeba pierw trzy lub cztery stówy dać :(

Patrz piątą od dołu linijkę o nazwie "Jak działa funkcja Ad Spotter?"
Funkcja ta wykrywa i automatycznie usuwa reklamy z filmu i łączy fragmenty filmu w jedną płynną całość.
No ciekawe jak to rzeczywiście w praktyce działa :scratch Testował to ktoś?
Kupować ten program z kuli tej jednej jedynej funkcji, to wychodzi w sumie trochę drogo...
Rozejrzę się więc za czymś tańszym lub darmowym, może coś znajdę :wariat

Do góry