Blue Screen problem

wojwojtek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
Już kilka razy ostatnio dopadł mnie ten niebieski ekran, komp nie reaguje na nic, reaguje tylko na wyłączenie zasilania, potem jest dobrze kilka tygodni lub czasami dni..
wj0Qyu.jpg

chciałem rozszyfrować widoczne tam krzaczki za pomocą BlueScreenView
aF1KoM.jpg

A1GmZZ.jpg

PqxHvb.jpg

proszę o pomoc, co mogę zrobić, czy to wina sterowników czy może coś innego i czy to można dokładniej wyczytać z przedstawionych tabelek?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30538
Miasto
Trololololo
tym programem łatwiej rozszyfrujesz co powoduje problem
WhoCrashed – to bezpłatna wersja programu przeznaczonego do wykrywania i analizowania źródła problemu który wystąpił w systemie Windows. WhoCrashed pomaga w sytuacjach, gdy komputer restartuje się nagle . Dzięki WhoCrashed możemy sprawdzić co było przyczyną zrestartowania komputera, program analizuje logi z dziennika zdarzeń które są tworzone przy każdej awarii systemu czy podczas wystąpienia błędu.

W większości przyczyną błędów są złe/niedopracowane sterowniki czy błędy w oprogramowaniu i program będzie starał się podpowiedzieć jak je rozwiązać.Program wyświetla informacje o sterownikach, które spowodowały błąd i restart systemu.

Interfejs programu jest w języku Angielskim :!:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

wojwojtek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
Uruchomiłem, ale dalej nie za wiele wiem.
System Information (local):
computer name: DOM-797E44AC786
windows version: Windows XP Dodatek Service Pack 3, 5.1, build: 2600
windows dir: C:\WINDOWS
Hardware: ESPRIMO C5910 , FUJITSU SIEMENS, D2364-A2
CPU: GenuineIntel Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz Intel586, level: 15
2 logical processors, active mask: 3
RAM: 2136903680 total
Crash Dump Analysis
Crash dump directory: C:\WINDOWS\Minidump

Crash dumps are enabled on your computer.

On Sun 2014-10-05 08:05:17 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\Mini100514-01.dmp
This was probably caused by the following module: win32k.sys (win32k+0x5FC9E)
Bugcheck code: 0x1000008E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFFFFFBF85FC9E, 0xFFFFFFFFA7DE8AE4, 0x0)
Error: KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M
file path: C:\WINDOWS\system32\win32k.sys
product: System operacyjny Microsoft® Windows®
company: Microsoft Corporation
description: Współużytkowany sterownik Win32
Bug check description: This indicates that a kernel-mode program generated an exception which the error handler did not catch.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system that cannot be identified at this time.
Conclusion
2 crash dumps have been found and analyzed. No offending third party drivers have been found. Connsider using WhoCrashed Professional which offers more detailed analysis using symbol resolution. Also configuring your system to produce a full memory dump may help you.Note that it's not always possible to state with certainty whether a reported driver is responsible for crashing your system or that the root cause is in another module. Nonetheless it's suggested you look for updates for the products that these drivers belong to and regularly visit Windows update or enable automatic updates for Windows. In case a piece of malfunctioning hardware is causing trouble, a search with Google on the bug check errors together with the model name and brand of your computer may help you investigate this further.

kuba-xp

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8
Masz zainstalowanego antywirusa? Skanowałeś ostatnio system?

wojwojtek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
Mam i skanowałem, nawet zmieniałem antywirusa na inny, Malwarebytes Anti-Malware też nic nie znalazł, dalej jest tak samo, no tak format to ostateczność..

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
wojwojtek napisał:
Mam i skanowałem, nawet zmieniałem antywirusa na inny, Malwarebytes Anti-Malware też nic nie znalazł, dalej jest tak samo, no tak format to ostateczność..
A może masz kopię zapasową.

wojtek758

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
to nie jest infekcja. Wyszukaj w sieci jak za pomoca cmd z poziomu naprawy systemu (z nosnika) przywrocic plik KERNEL. Dzieje sie tak gdy np. w folderze systemowym prefetch usuwajac pliki tymczasowe, wywalimy "nie chcacy" plik LAYOUT...

Do góry