BlueScreenView

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
BlueScreenView 1.52
BlueScreenView to niewielkie narzędzie do odczytywania szczegółowych informacji odnośnie niebieskiego ekranu śmierci (BSOD) w systemie Windows. Czasami może się zdarzyć, że podczas normalnej pracy zawiesi się komputer i pojawi się powyższy błąd. Niestety ciężko jest z niego wyczytać poszczególne informacje. Do tego celu stworzono program BlueScreenView, który czytelnie pokazuje co powoduje awarię systemu operacyjnego.

Po dwukrotnym kliknięciu na plik minidump w programie BlueScreenView, otrzymamy ramkę z wyświetlonymi błędami. Dzięki niej odczytamy dokładny typ i kod błędu, adres pamięci gdzie wystąpił błąd, opis i nazwę wadliwego pliku oraz datę jego utworzenia.
info:instalki.pl
dostepny j.polski

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

CarTon

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
19°57'E - 50°03'N
Dziękuję [vonz]. Mam nadzieję że się nie przyda. Ale lepiej mieć i nie musieć użyć, niż musieć użyć i nie mieć. :dziwak

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
CarTon napisał:
Dziękuję [vonz]. Mam nadzieję że się nie przyda. Ale lepiej mieć i nie musieć użyć, niż musieć użyć i nie mieć. :dziwak
Oby nie...ale na wszelki wypadek,lepiej wiedzieć co w trawie piszczy :ok

joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin
BlueScreenView 1.55, ów soft wciąż dobrze działa, na mojej dziesiątce. To kolejny niezawodny program firmy Nirsoft.

S

spamtrash

Tu byl sobie post, ale @Kamelka ma pretensje ze jestem "ich ekspertem do wszystkiego". Wiec juz nie ma.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin
Chyba nie jestem zbyt zaawansowana, by używać Sysinternals... Znam go zaledwie ze słyszenia...

S

spamtrash

Tu byl sobie post, ale @Kamelka ma pretensje ze jestem "ich ekspertem do wszystkiego". Wiec juz nie ma.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin
Czasem używam Autoruns, by odznaczyć to, co wiem, że mogę... Tak to podaję z niego logi na pewnym forum. Nie chcę przesadzić, wyłączając za dużo.

Do góry