Brak ikony BEZPIECZNE USUWANIE SPRZĘTU w trayu ?

polpio

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Witam
W bliżej nieokreślonym czasie zginęła mi w trayu ikonka bezpieczne usuwanie sprzętu. Oczywiście nie mam włączonego ukrywania ikon nieaktywnych. Nastąpiło to na kompie z systemem windows XP.
Chwilowo korzystam z polecenia URUCHOM>rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll które pomaga ale wolałbym tę ikonę mieć pod ręką. Znalezione porady w internecie nie pomagają. Bardzo proszę może ktoś z Was ma dobre rozwiązanie.
pozdrawiam

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Zainstaluj po czym odinstaluj ten programik:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Może to pomoże skoro wszystkie porady jakie można znaleźć w internecie już sprawdziłeś (w tym także te od MS) i nic nie pomogło.

A

Anonymous

Zapisz w notatniku poniższy tekst i daj plikowi rozszerzenie reg:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Następnie kliknij myszką w ten utworzony plik. Potwierdź tak, tak. Zrestartuj komputer.

polpio

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
giveawayday > taki wpis w rejestrze już miałem z wartością zero i nic nie pomagał i nie pomaga.

graf > po zainstalowaniu programiku, który poleciłeś w trayu pokazała się jego ikona a nie oryginalna windowsa. Po odinstalowaniu i restarcie komputera oryginalna ikona w dalszym ciągu się nie pojawia. O ile nikt mi nie pomoże to być może ponownie zainstaluję "Twój" programik i pozostawię.
Dziękuję za błyskawiczne podpowiedzi i pozdrawiam, a także czekam być może znajdziecie jeszcze inne rozwiązanie.

polpio

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Problem rozwiązałem. Na 100% psocił mi Acronis True Image.
Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam.

Do góry