Brak podglądu klipu - pierwszej klatki

koko123

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
witam

coś musiałem przez nieuwagę chyba wywalić Ccleanerem gdyż w klipach mam tylko ikonkę z napisem AVI. Do tej pory widziałem ich pierwszą klatkę . Mam trzy dyski a klipy są na E . Uruchamiam je VLC ,WMP .
Kodeki wywaliłem bo będę instalował Blackmagic Intensity .
Czy grozi mi ponowna instalka W 7 ? czy coś trzeba dograć .

dziękuję za pomoc

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
459
Re: brak podglądu klipu -pierwszej klatki

Spróbuj ponownie instalacji kodeków K-Lite Codec Pack i restart komputera.
Naprawa wyświetlania ikon/miniatur:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Opcja 2:
Zainstaluj kodeki K-Lite, później otwórz Quick Codec Config, zaznacz Thumbnail settings for Windows Explorer odznacz wszystkie pozostałe opcje. Na kolejnym ekranie wybierz odpowiednie miniaturki kliknij Next, następnie Finish.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Re: brak podglądu klipu -pierwszej klatki

opcje%20folder%C3%B3w.jpg

W panelu sterowania: Opcje folderów, zakładka Widok sprawdź czy nie ma zaznaczenia przy tej opcji, jeśli jest to je usuń.

koko123

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
dla Emmers - u mnie zakładka " Zastosuj do folderów " / jest martwa / dla poz . Widok .

dla rafalp86 - teraz robię próbę z K -Lite Codek Pack opcja 1 ,,jesli nie to opcja 2 .

koko123

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
dla "rafalp86 który kodek K-Lite Codek Pack 10.5.5
czy K-Lite Mega Codek Pack 10.5.5
i podaj jeśli możesz dokładniej gdzie mam szukać to co muszę odznaczyć .
dzięki

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
459
Zainstaluj K-Lite Codek Pack 10.5.5 i zobacz czy masz podgląd tych filmów. A zakładka do ustawień znajduje się w Start\Wszystkie programy\K-Lite Codec Pack\Codec Tweak Tool \Thumbnails\ i masz do zaznaczenia formaty plików jakie ma odtwarzać Apply & Close. Jakie nie działa spróbuj Opcja nr.2

koko123

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
dzięki rafalp86 nie zdążyłem wgrać Twoich K-Lite ( żona przydzieliła mi nowe ambitne zadanie - kąpiel córeczki i .... prasowanie) jak teraz mam wolne to klipy są widoczne . Jedynie co zrobiłem to w C dla Microsoft Visual C++2008 Redistributate Setup dałem Repair.
Może to pomogło - doprawdy nie wiem .
dzięki Rafal , dzięki Emmers

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
koko123 napisał:
dla Emmers - u mnie zakładka " Zastosuj do folderów " / jest martwa / dla poz . Widok .

dla rafalp86 - teraz robię próbę z K -Lite Codek Pack opcja 1 ,,jesli nie to opcja 2 .
Zastosuj do folderów nie jest zakładką tylko przyciskiem. Zakładką jest Widok

koko123

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
dobra uwaga , oczywiście miałem na myśli przycisk / nie za bardzo orientuje się w tych nazwach bo ..... kalendarz / Zrobiłem wg Twoich wskazówek -odznaczyłem .
Nie wiem dlaczego ale na scrinie który zamieściłeś mi jest aktywny przycisk Zastosuj do Folderów, u mnie on jest nadal nieaktywny .Po ponownym uruchomieniu komp. przycisk jest nieaktywny nadal a ustawienia oczywiście są zmienione . Może tak musi być ważne że problem został rozwiązany .
dziękuję i pozdrawiam

Do góry