Easy CD-DA Extractor - Poikosoft-u. Jestem bardzo zaskoczony, że udało Wam się nawiązać współpracę z tą Firmą /gratuluję, bo jest czego/.
Wszystkie zalety tego programu opisaliście dość szczegółowo przy organizacji tego konkursu, ale ...
Jest coś co "przeoczyliście"...
Chodzi mi o normalizację dźwięku w zgrywanych lub konwertowanych utworach audio /możliwość normalizacji utworów ciszej lub głośniej nagranych do jednakowego poziomu/, następna sprawa to możliwość nagrywania całej płyty bez przerw /np. cała płyta - jeden plik/, możliwość usuwania końcowej i początkowej ciszy.
Kolejne udogodnienie to możliwość wyświetlania okładek zgranych płyt i uzupełnienia niekompletnych danych o utworach, ewentualnie "ręczne" wprowadzanie własnych opisów przydatne przy utrwalaniu np. "swojej muzyki".
Następnym atutem jest szybkość działania w/w programu i prostota obsługi.
Ogólnie rzecz biorąc - wiem - zabrzmi to jak slogan i stereotyp - ale ... marzę o nim od wersji 9 ...
A teraz już jest mi przykro, bo nie sądzę, żeby mi się udało ...
Życzę powodzenia osobom, którym Easy CD-DA Extractor przyda się naprawdę, a nie tylko dlatego, że "wszyscy mówią", że jest "boski" ...
Świetny program dla wszystkich miłośników muzyki do których i ja należę. Posiadając kolekcję różnych plików muzycznych na kilku źródłach dobrze byłoby posiadać ten wartościowy program. Może się uda!
Bardzo się cieszyłbym gdyby udało mi się wygrać lickę na ten program ze względu na to że m.in świetnie radzi sobie nawet z porysowanymi płytami. Do tego posiada dużo formatów do których mozna skonwertować ripowane pliki (takżę i spory wybór do urządzeń mobilnych)....
Używam programu w miarę często, najczęściej w celu konwersji plików dźwiękowych z mp3 na aac+ na komóre, czasem z CD. Program oprócz tego potrafi wiele innych rzeczy a niezliczona ilość formatów czyni go jednym z lepszych programów na rynku. Pełna wersja tego programu to jest to czego mi brakuje w tym dziale oprogramowania, wśród używanych przeze mnie narzędzi.
Pozdrawiam
Dlaczego warto mieć Easy CD EX? Bo to sprawdzona firma, program o dużych możliwościach wyboru kodeków, konwersji i zgrywania. Palce lizać. Choć kiedyś chyba było lepiej z tą licencją od Fraunhofera na mp3 ale generalnie kto dzisiaj zgrywa do mp3 jak są kodeki bezstratne.
Co mogę powiedzieć o programie CD-DA Extractor 2010 Premium? Otóż, kiedy używałem 30-dniowej wersji trial zaskoczyła mnie funkcja CD-Ripper, ponieważ dzięki niej zgrałem wiele plików audio do wielu formatów o wiele szybszym czasie niż w WMP12. Co było tego przyczyną? Otóż funkcja CD-Ripper w CD-DA Extractor jest bardzo rozbudowana do obsługi wielu formatów audio oraz zawiera dodatkowo detektor błędów, DSP oraz łatwość obsługi wybierania formatu, dzięki profilom. Na pochwałę zasługuje również zaawansowany edytor metadanych, dzięki niemu wyedytowałem wiele plików audio oraz wyszukałem sobie automatycznie tagów do niektórych plików audio poprzez serwisy freedb oraz musicbrainz. A co z nagrywaniem? Otóż w WMP12 można nagrać tylko płytę Audio CD, zaś w CD-DA Extractor 2010 nagrałem pliki audio na płyty Audio CD, Data CD/DVD, MP3 oraz wiele innych. Dodatkowo posiada tworzenie obrazów ISO oraz ich wypalanie na płytę. Jak oceniam tem program? Moim zdaniem ten program jest niezawodny i lepszy od zwykłych konwerterów i ripperów audio, takich jak WMP 12. Niestety nie będę mógł już korzystać z dobrodziejstw tego programu, bo licencja trial dobiegła końca. Program jest mi bardzo potrzebny do pracy. Sądzę, że mój argument będzie wystarczający, aby dostać licencję.
Chciałbym zdobyć licencję, ponieważ jest to jak dla mnie jeden z najlepszych programów do tego typu zadań, ponadto ma bardzo prosty w użyciu interfejs (bez problemu obsłuży go nawet laik). Kiedyś jak trial działał to używałem tego programu.
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.