Chrome nawala-pomocy!

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Nie pierwszy raz mam z tym problem. Już wcześniej musiałem przywracać system, bo nie wiedziałem jak sobie z tym poradzić. Do rzeczy więc. Dzisiaj znowu przestała mi się wczytywać część stron w Chrome, np Onet
kJX3G.jpg

Większość stron "wchodzi" dobrze,ale takie jak onet,czy chrome web story nie. Dzisiaj przestało działać w mniej więcej w tym czasie jak Adv.System Care. zrobił automat.czyszczenie rejestru. Przywróciłem to co usunął, ale nic to nie dało. Machnąłem więc przywracanie systemu o 1 dzień. Wszystko działało po tym pół godziny i znowu to samo. Popatrzyłem do działu Backup w A.S.C. i widzę, że znowu mi zrobił autom.czyszczenie (mimo, że w Auto Care było zaznaczone Nie dla automatyczne. Takie coś było w logu usunięcia:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Google Chrome]
Czy to może być to? Kazałem przywrócić co usunięte, ale Chrome dalej kaleczy.
Lubię tę przeglądarkę, ale kolejny raz mam z nią problem. Pewnie zaraz po ponownym przywracaniu systemu wywale A.S.C. Czy ma ktoś jakiś inny pomysł co z tym robić?
Aha,jakby co, reinstalacja Chrome nie pomaga.

A

Anonymous

Zobacz czy pomoże coś jak wkleisz to do notatnika:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Ścieżki oczywiście zmieniasz na takie gdzie masz zainstalowany google chrome

i zapiszesz jako dowolnanazwa.reg, kliknij dwa razy i dodaj do rejestru, później restart i sprawdzasz jak działa

A skoro Advanced SystemCare robi Ci takie rzeczy to radzę jak najszybsze jego usunięcie bo to co robi Ci teraz z przeglądarką to mały pikuś, gorzej jeżeli usunie Ci rzeczy związane z systemem. O ile z przeglądarką można jakoś sobie poradzić, a nawet gdyby nie to reinstalacja nie jest jakimś problemem to jak usunie Ci połowę wpisów związanych z systemem to wtedy będziesz miał kłopot, zwłaszcza jeżeli masz na komputerze jakieś ważne pliki

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Dzięki Olu za odpowiedź, ale coś nie mogę sobie poradzić z tym wpisem do rejestru (nigdy nie grzebałem w rejestrze). Zrobiłem jeszcze raz przywracanie systemu do punktu, gdzie wczoraj przez chwilę Chrome działał. Teraz po przywróceniu nie wchodzą te strony (programyzadarmo też już nie). Chciałem więc jeszcze raz spróbować reinstalki Chrome, ale ze zdziwieniem patrzę, że nie ma jej w wykazie Revo i Windowsowym panelu sterowania. Jest tylko tytaj: Pliki (x86)>Google>Chrome. Jakiś czas temu po przywracaniu systemu reinstalowalem Chrome i działał do wczoraj (ale coś musiało być nie tak z instalacją, skoro nie ma go w pan.sterowania?). Dobrzy ludzie macie jakiś pomysł jak wyjść na prostą? :ireful

zapomnij

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
234
Spróbowałbym wyczyścić wszystkie pozostałości po chrome szczególnie folder C:\Users\twój profil\AppData\Local i te z filesów. Rejestr ręcznie HKEY_CURRENT_USER\Software\Google i np. ccleanerem i zainstalował z alternatywnego instalatora np. z tej strony wybrać pasującą wersję

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Wykorzystałem tryb łowcy z Revo i odinstalowałem Chrome. Następnie pobrałem triala WinTools Pro i wyczyściłem głęboko rejestr (znalazł 700 uszkodzonych kluczy) i foldery. Pobrałem nowego Chrome i na razie wszystko gra. Dzięki za chęć pomocy. :hi

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Pociągnę jeszcze ten temat chwilkę, ponieważ przy odinstalowywaniu programu Aomei za pomocą Revo znowu miałem powtórkę z rozrywki. Problem z Chrome, który opisałem powyżej załatwiłem częściowo, bo w końcu naszła mnie myśl, by wymienić na nowszy sterownik od zintegrowanej karty graficznej. Wcześniej wyrwałem z korzeniami Chrome i Adobe Flash. Zainstalowałem ponownie i przez 10 minut wszystkie strony dobrze się wyświetlały,a potem to samo. wyłączałem wtyczkę Flasha w plugins,ale to na nic. Zmieniłem w końcu ten sterownik Intela i strony się wczytują. Nie działa mi za to teraz CCC (Catalyst Control Center od karty AMD), bo nie jest wg.komunikatu obsługiwany przez taki sterownik karty graficznej. Była tam sugestia zmiany sterownika AMD. Sęk w tym, że nowszy nic nie zmienił. Problem z Chrome mam też od dawna inny. Zauważyłem go, gdy korzystałem z AdwCleanera. Wyczyścił mi nie tylko niechciane paski narzędziowe, ale wszystkie rozszerzenia w Chrome. To samo dzieje się prawie przy każdym usuwaniu jakiegoś programu przez Revo (zwłaszcza te wymuszone). Ot zagwozdka. :dziwak
Sorry, że post pod postem, ale to po długim czasie

Do góry