Ciekawe sposoby na wykorzystanie AI

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
13222
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Taki luźny temat na temat przydatnych funkcji AI, które mogą się czasem przydać. Nie chodzi mi o jakieś fejkowe zdjęcia polityków czy aktorów tylko coś co może się przydać.

Dzisiaj zmajstrowałem takie coś. Wyszukałem sobie w necie grafikę - białe tło z kropkami żeby można było rysować. Skopiowałem to do Gemini, narysowałem coś (Gemini ma funkcję rysowania) i napisałem żeby wygenerował mi realistyczny obraz.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

taki efekt :)

Leszek55

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
273
Nie wiem czy nie "wqrzę artystów" ale generowanie mnóstwa "tfórczości" jak dla mnie jest już z deka nużące czy jak tam zwał-patrzysz na efekt końcowy i nie wiesz do końca czy fejk czy talent ktosia,a większość jak i może całość to zlepek informacji jakie zbiera AI z poletka neta czyli taka telemetria do nauki :) Nie wspominając że już mnóstwo ludzików bierze to za fakty i to jest MOC która pozwala na niesamowite fejki z efektem porażającym-przykład-Putlerek w TV wypowiada wojnę PL-i nim się rozumni połapią, to Ci z AI wojenkę zaczną.Masz rację można to wykorzystać dla zabawy ale ten kawałek w sumie, to jest tylko produkt uboczny-prawdziwy cel wykorzystania AI mrozi nawet tych co jeszcze myślą samodzielnie,no ale co ja tam wiem, w końcu pozytywy też są mnie np: wygenerowało nagą kobitkę :) Wbijamy w 2026 i Wszystkim pozytywów Moc.

Do góry