Ostatni dzień festiwalu Life Festival Oświęcim 2013 zakończył się koncertem Stinga ,wokalisty, kompozytora ,aktora, działacza na rzecz praw człowieka i ochrony przyrody.
Festiwal ten to nie tylko muzyka lecz budowanie pokojowych relacji ponad granicami państwowymi i kulturowymi oraz walka z rasizmem i antysemityzmem . Patronem Festiwalu jest
organizacja Amnesty International.
A ponieważ Sting od lat aktywnie wspiera działania broniącej praw człowieka organizacji Amnesty International , nie było problemu ,aby wziął udział w tym projekcie .
Wczoraj w Oświęcimiu był koncert „Muzyka świata”z dość ciekawymi uczestnikami ,pokaz graffiti ,pokazy filmów, dyskusje, warsztaty, wystawy zdjęć i inne inicjatywy nawiązujące do idei festiwalu ,zawody scateboardingowe- triki na deskorolce , bieg uliczny „Tolerancja na sportowo”,koncert zespołu Jamaram ,zespołu ,który w Niemczech cieszy się olbrzymią popularnością ,a dziś finał festiwalu .
Support to : Future Folk,Kozak System ( Ukraina) ,Brodka ,Ray Wilson&Stiltsin.
Sting perfekcyjnie dobrał sety budując niepowtarzalny nastrój wieczoru grał zarówno utwory z repertuaru solowego jak i The Police .
Ten 62 letni artysta jak dawniej wzrusza ,bawi ,zmusza do refleksji ,do zastanowienia .
Niewątpliwie przybyło mu siwych włosów ,ale jeszcze więcej fanek.
Sting to dla mnie niewątpliwie jedna z największych indywidualności w historii muzyki rockowej. w której koncercie udało mi się uczestniczyć .
Oprócz występu Stinga odbył się koncert Raya Wilsona byłego frontmana zespołu „Genesis” jednego z najwybitniejszych wokalistów Wielkiej Brytanii występującego z grupą Stiltskin
Ray Wilson - niezwykle klimatyczna ,wzruszająca ,zaczarowana muzyka
Natomiast z koncertu Stinga wybrałam takie utwory ,które pomimo ,że je znam ,zrobiły na mnie duże wrażenie .
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.