Czy warto kupować windowsa na znanym portalu aukcyjnym

lugger

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1610
System legalny to jest. Problem leży w tym, że to tzw wersja OEM, która przypisana jest do konkretnego komputera. To znaczy, że nie powinien być zbywany jako sam system tylko z konkretnym sprzętem. Także krótko pisząc system legalny ale sprzedaż moim zdaniem problematyczna.

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
459
Mam podobne pytanie tylko o portale typu g2a lub Kinguin sprzedają tam oryginalne klucze do Windows 8. Jak sądzicie czy warto i będzie to w 100% legalne typu żeby nikt się nie czepiał. Czytałem na internecie to opinie są bardzo podzielone :scratch Potwierdzenie zakupu klucza wystawiają i licencja w formie elektronicznej. :scratch

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa
rafalp86 napisał:
Mam podobne pytanie tylko o portale typu g2a lub Kinguin sprzedają tam oryginalne klucze do Windows 8. Jak sądzicie czy warto i będzie to w 100% legalne typu żeby nikt się nie czepiał. Czytałem na internecie to opinie są bardzo podzielone :scratch Potwierdzenie zakupu klucza wystawiają i licencja w formie elektronicznej. :scratch

Ja też mam "orginalne" klucze do produktów Microsoft !
I też Ci moge podać link do bezpośredniego pobrania softu ze strony Microsoftu.
Odp... sobie sam

hmmkot

Wygadany
Reakcje/Polubienia
50
lugger napisał:
Problem leży w tym, że to tzw wersja OEM,

nie, nie są to wersje OEM - sprzedawane klucze to wersje korporacyjne - w różnych miejscach takie klucze można kupić paczkami po 100, 1000 itd legalność podobna, @Armaros ma racje.

Do góry