Nie potrafię odpowiedzieć.Po prostu nie wiem.A jeszcze dodam,że brakuje mi jednego sterownika i nie mogę go wyszukać:PS: odnoszac sie do postu @Camel1965 : na tym linku co podal masz DWA typy BIOSow. MAsz gorny czy dolny?
Nie potrafię odpowiedzieć.Po prostu nie wiem.A jeszcze dodam,że brakuje mi jednego sterownika i nie mogę go wyszukać:PS: odnoszac sie do postu @Camel1965 : na tym linku co podal masz DWA typy BIOSow. MAsz gorny czy dolny?
Widocznie nie zatwierdziłeś tych zmian, samo przestawienie nic nie da, musisz je zatwierdzić.Przestawiam na Hd zatwierdzam,uruchamiam i bez zmian.Wchodzę w bios i wszystko zostało po staremu.
Zatwierdziłem przyciskiem Enter,Widocznie nie zatwierdziłeś tych zmian, samo przestawienie nic nie da, musisz je zatwierdzić.
to wejdź teraz to biosu i zobacz czy jest ustawione po nowemu czy po staremu, jeśli po staremu to po prostu wybrałeś zmianę ale jej nie zatwierdziłeś/zapisałeś.Zatwierdziłem przyciskiem Enter,
Nie potrafię odpowiedzieć.Po prostu nie wiem.A jeszcze dodam,że brakuje mi jednego sterownika i nie mogę go wyszukać:
Ja bym proponował "Identyfikatory sprzętu". Łatwiej wyszukaćkliknij na tym prawym
wlasciwosci
details (na polski to chyba szczegoly) i pokaz co ma jako Hardware IDs
nom, wielojezycznosc zabijaJa bym proponował "Identyfikatory sprzętu". Łatwiej wyszukać
Zatwierdziłem przyciskiem Enter,
Po wejściu w bios jest tak:to wejdź teraz to biosu i zobacz czy jest ustawione po nowemu czy po staremu, jeśli po staremu to po prostu wybrałeś zmianę ale jej nie zatwierdziłeś/zapisałeś.
otwórz to okno z wyborem i zrób zdjęcie, a potem wrzuć na forum.
Po wejściu w bios jest tak:
Po wejściu w bios jest tak:
Na obrazku widać, że masz ustawiony tryb dysku IRRT. Ty raczej nie masz drugiego dysku, więc przestaw na AHCI, jak pokazano na video, które wcześniej zamieściłem.Technologia Intel Rapid Recover (IRRT) to funkcja technologii Intel Rapid Storage, która wykorzystuje funkcję RAID 1 do tworzenia kopii lustrzanych danych z podstawowego dysku twardego w systemie na wyznaczony dysk odzyskiwania.
I to pomogło.Serdecznie dziękuję wszystkim za pomoc.Na obrazku widać, że masz ustawiony tryb dysku IRRT. Ty raczej nie masz drugiego dysku, więc przestaw na AHCI, jak pokazano na video, które wcześniej zamieściłem.