"Dane internetowe" - ściema czy też nie?

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Polska
.
Najpóźniej 7 lutego musi wejść w życie nowelizacja ustawy o Policji i innych ustaw. Rząd PO nie zdążył, a PiS chce przyjąć przepisy, wobec których protestuje wiele organizacji. Najwięcej kontrowersji budzi niejasne sformułowanie: "dane internetowe", które mają być udostępniane np. policji. Czy służby będą mogły szantażować internautów, jak mówił ostatnio Rzecznik Praw Obywatelskich?

0924bd28e03bdf73ef74dd0dbf9a9666.jpg

Foto: Sasha Galatchenko / istock

więcej:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30627
Miasto
Trololololo
Temat zostaje.

Bronksiak

Wygadany
Reakcje/Polubienia
3
Według mnie ma to na celu stworzenie podobnego systemu jak system mandatów drogowych - to będzie dodatkowe żródło dochodu i aby tak mogło być potrzbna jest ofiacjalna podstawa do założenia fotoradaru każdemu w komputerze.

Avos

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Bronksiak napisał:
Według mnie ma to na celu stworzenie podobnego systemu jak system mandatów drogowych - to będzie dodatkowe żródło dochodu i aby tak mogło być potrzbna jest ofiacjalna podstawa do założenia fotoradaru każdemu w komputerze.
Ty tak na poważnie?

Bronksiak

Wygadany
Reakcje/Polubienia
3
Avos napisał:
Bronksiak napisał:
Ty tak na poważnie?

System już działa i bez zgody Polskiego rządu , a obecnie microsoft , google zbiera całe dane z twojej przeglądarki i identyfikuje twój system windows nadając mu numer - poczytaj sobie WEB User - gazeta z Angli - tam jest wszystko opisane o nowym systemie Windows i o śledzeniu.

Avos

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Bronksiak napisał:
Avos napisał:
Bronksiak napisał:
Ty tak na poważnie?

System już działa i bez zgody Polskiego rządu , a obecnie microsoft , google zbiera całe dane z twojej przeglądarki i identyfikuje twój system windows nadając mu numer - poczytaj sobie WEB User - gazeta z Angli - tam jest wszystko opisane o nowym systemie Windows i o śledzeniu.
Dzięki Bronksik teraz już wiem.
p.s
Nie odpisuj.

Bronksiak

Wygadany
Reakcje/Polubienia
3
Dzięki Bronksik teraz już wiem.
p.s
Nie odpisuj.

Ci którzy są świadomi wiedzą jak jest, a ci co nie są świadomi to powiedzą, że ściema.
ps
Nigdy nie sosuje się do rad innych.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
OXYGEN THIEF napisał
Temat zostaje.
:scratch :eek: ...gdy półtora tygodnia temu wrzuciłem to info to wyleciało z hukiem...a dziś taka zmiana ?? :dziwak

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12628
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Bo ostatnio w dwóch pierwszych postach ktoś się odniósł do sprawy a w pozostałych była licytacja, który rząd bardziej, mocniej.... :zaciesz

Ze statystyk wynika, że tu będzie tak samo i temat powisi góra 2-3 dni :szef

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
To trzeba było wywalić "licytacje" a nie rzeczowe info :facepalm

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12628
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Może i masz rację ale trudno mi się odnieść bo nie ja kasowałem....

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30627
Miasto
Trololololo
remool napisał:
OXYGEN THIEF napisał
Temat zostaje.
:scratch :eek: ...gdy półtora tygodnia temu wrzuciłem to info to wyleciało z hukiem...a dziś taka zmiana ?? :dziwak

Widocznie ktoś z moderujących miał inne zdanie niż moje.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Polska
al_arsen napisał:
Bo ostatnio w dwóch pierwszych postach ktoś się odniósł do sprawy a w pozostałych była licytacja, który rząd bardziej, mocniej.... :zaciesz
Ze statystyk wynika, że tu będzie tak samo i temat powisi góra 2-3 dni :szef
No właśnie! Nadszedł czas, jak wspomniał Remool, by wywalać
remool napisał:
... "licytacje" a nie rzeczowe info
bo cały czas o to właśnie chodzi, a nie o robotę na skróty. Coś się nie podoba, to wywalane zostaje w całości, co tam się wgłębiać i zastanawiać. :scratch

Do góry