DefenseWall - wersje stabilne

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30545
Miasto
Trololololo
Re: DefenseWall

polak900 napisał:
http://agilewebsolutions.com/onepassword/win dla mnie ten jest najlepszy

yyy nie czaję ............toż to programik do hasełek ( pod windę wiem że beta nawet jest )

facecik

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0

No przydałby się DW na x64, bo sam tego teraz używam i nie zamierzam wracać na x86 .

Dozamet1

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Nowa Sól

Ja też mam procka x64 ale siedzę na x86 bo mi jakoś nie jest niezbędny system x64

facecik

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0

Jak wystarcza Ci 3 giga ramu to siedź , mi nie wystarcza.Poza tym teraz wszyscy którzy mają kilkuletnie maszyny mają procesory 64bitowe .

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114

Obecnie system x64 ma swoje plusy ale też ma minusy, większość aplikacji jest x86 więc są wolniejsze w środowisku x64 przez emulację, gry też łapią mniej FPS bo są głównie x86, wątpliwy poziom ochrony plusy to większa przestrzeń adresowa, większa wydajność przy aplikacjach x64, dla tego ja sam mam na PieCu 3 systemy (nie licząc wirtuali :D ).

facecik

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0

Pewny jesteś SEVEN, że aplikację 32bit działają wolniej na systemie 64bit ?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Ja w tych testach róznicy nie widzę ,a jeśli już to raczej na korzyść 64bit.Co prawda to test na Viście , ale na Win7 powinno być jeszcze lepiej.

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114

facecik

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0

No własnie widzę nawet na tym przykładzie że różnic brak :)
Ogólnie rzecz biorąc emulowane programy teoretycznie powinny działać wolniej tak jak mówisz , ale w testach gier i innych aplikacji jakoś tego nie widać ;)
Jednoznacznie z tego testu co Ci pokazałem można wnioskować że róznic brak, a jak napisałem wyżej jest to test Visty , na Win 7 jest zapewne lepiej.
Ale jak znajdziesz coś konkretnego to zalinkuj, bo ja działając na x64 mam faktycznie wrażenie ,że aplikacje typu przeglądarka x86 i inne programy w wersji 32bitowej działają nieco wolniej.

edit: sry Lunatic za OT'a ;)

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114

Wszystko zależy od aplikacji, czasem różnice są małe, a czasem spore. przeważnie w grach są większe.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30545
Miasto
Trololololo

Orientuje się ktoś co ile DW łączy się z netem w celu sprawdzenia czy jest nowsza wersja?

Według monitów PeGuard to u mnie wychodzi że co 30 minet/ut :D

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków

Zainstalowałem DefenseWall i jedno mnie zastanawia, dlaczego domyślnie wszystkie aplikacje nie są zaliczone do Niezaufanych. Niektórych aplikacji które mam zainstalowane w ogóle niema na tej liście. Czym kieruje się ten program umieszczając aplikacje na tej liście ?

Do góry