Dell E6420 - czytnik kart po aktualizacji win10

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
62
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Witam
Po ostatniej aktualizacji WIndows 10 czytnik kart w Dell e6420 ma problem z odczytywaniem kart SD/SDHC.
Każdą kartę chce sformatować. Jeśli mu na to pozwolę to twierdzi że nie mógł tego zrobić.
Zaktualizowałem sterowniki:
O2Micro-_OZ600XXX-Memory-Car_A01_R300787
oraz
DRVR_WIN_R300787
i dalej to samo.
Macie jakieś pomysły?

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
62
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Biosu jeszcze nie aktualizowałem lecz sterownik został zaktualizowany tak jak podałeś w temacie z linku - i nic.
Poobserwuje wskazany przez ciebie temat. Rzadko używam obecnie kart, najwyżej skorzystam z czytnika zewnętrznego.
W ostateczności wrócę do Win 7.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29977
Miasto
Trololololo

S

spamtrash

Hmmm... zdaniem supportu Della, to Windows 10 powinien znaleźć i zainstalować swój, a nie Dellowy driver:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Nie działa, z tego co piszesz...
1. Sprawdź czy masz aktualny BIOS:

2. ODINSTALUJ Dellowe drivery, daj windzie szansę zainstalować jej własny.
3. Jeśli nic z powyższego nie pomoże, spróbuj odinstalować driver, i zainstalować ponownie, tym razem w kolejności:
DRVR_WIN_R293340.EXE-> restart->DRVR_WIN_R300787.EXE (wiem że NIBY 787 to wyższa wersja, ale 340 ma późniejszą datę releasu i inną kategorię, nie Chipset a OS Deploy
4. Jak nic z powyższego nie podziała, wykonaj punkty 1 i 3 z

P.S. Jeśli wrócisz do Win 7, to serio zalecam zastosowanie kolejności instalacji driverów wg dokumentu z początku tego postu. Na innym Dellu do szału mnie doprowadzało nie działające coś (już nie pamiętam co...) co nie dawało się poprawnie zainstalować w innej kolejności niż podana przez Della

P.S. 2: Może ja się nie znam ale problem sterów to wg mnie raczej hardware related jest ;)

Do góry