Dobry, darmowy program do przechwytywania streamingu video?

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Chodzi mi o program, za pomocą którego będę mogła nagrać seriale ze stronki viki.com bez utraty jakości, wraz z wybranymi napisami. Nie mam na myśli zwykłego nagrywania pulpitu, bo wtedy musiałabym nagrywać podczas oglądania, a ja bym chciała móc w tym czasie przeglądać sobie inne strony. Czy ktoś zna taki programik za free?
Ew. może jakiś sposób, żeby chociaż móc jakoś pobrać same napisy pl z tych filmów.

Nicolas78

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
12
Miasto
Warszawa
Re: Dobry, darmowy program do przechwytywania streamingu vid

Hey,
z tego co pamiętam to Riptiger lub Jaksta,
niestety obydwa płatne. Mam licencję na starą wersję Jaksta
ale są problemy z przechwytywaniem, nowsza wersja jest lepsza.
W grę wchodzi jeszcze Internet Download Manager, przy stronach we
flash automatycznie próbuje przechwytywać stream.
Jeżeli seriale oglądasz Silverlightem to nici z takiego przechwytywania
tylko screen recorder....

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42

Filmy są we flash-u. IDM niestety też jest płatny (ok.75zł), ale może spróbuję zainstalować trial. Kiedyś, dawno temu go używałam, ale nie zawsze sobie radził ze streamingiem, chociaż faktycznie jest to chyba najlepszy program do pobierania i może teraz już radzi sobie lepiej.

programexe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0

Net Video Hunter for Firefox Plugin Add-on, Camtasia, Ashampoo Burning Studio chyba tez jest taka opcja, ale nie jestem pewien

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42

Sprawdziłam ten Net Video Hunter, ale nie radzi sobie na tej stronie. Przejrzałam jeszcze inne dodatki do FF i wypróbowałam jakiś Media Stealer, niestety, on również nie dał rady. Camtasia z tego co wiem, to raczej służy do nagrywania pulpitu, a nie o to mi chodziło. Akurat mam Ashampoo Burning Studio 2013, chociaż prawie go nie używam, jednak jest to program do nagrywania płyt i nie bardzo wiem, co może mieć wspólnego z przechwytywaniem streamingu. W każdym razie przejrzałam menu i nic podobnego tam nie znalazłam, chyba że ktoś napisze, która opcja miałaby za to odpowiadać.

Prośba do osób, które mają zainstalowany IDM o sprawdzenie, czy pobiera filmy z napisami pl ze strony viki.com, bo nie wiem, czy jest sens instalować tego triala.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58

Niestety IDM pobiera bez napisów. Tak samo jak Streaming Video Recorder.

Nicolas78

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
12
Miasto
Warszawa

napisy dopasuj sobie z opensubtitles, nie ma możliwości żeby IDM pobrał napisy jeżeli nie są wtopione, żaden streaming catcher tego nie zrobi... ostatnio na SOS był Wondershare Video converter ultimate, on instaluje dodatek i w chwili gdy wykryje flash pokazuje podobny button jak IDM. Jeżeli chcesz to mogę Ci udostępnić mój serial, ponieważ nie używam już go do konwersji... wypróbuj na razie trial.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42

Dziękuję za sprawdzenie i info o IDM :)
@Nicolas78: Gdyby w sieci były dostępne napisy, to bym nie potrzebowała pobierać z tej strony (osoby tłumaczące dla viki.com mają z tego jakieś profity i nie udostępniają nigdzie samych napisów). Właśnie o te napisy przede wszystkim się rozchodzi, bo sam serial mogę sobie pobrać z innego źródła. Niestety, nie wiedziałam, że programy do przechwytywania streamingu ich nie łapią :(
Tak jak napisałam w pierwszym poście, gdyby znał ktoś jakiś sposób, na pobranie tych napisów stamtąd, to byłabym bardzo wdzięczna.

Nicolas78

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
12
Miasto
Warszawa

o jaki konkretnie serialu mówisz ?

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42

Boys over flowers - wersja koreańska z 2009r. Dostępny jest jedynie serial z wklejonymi napisami pl (m.in. na chomikuj.pl), ale w nie najlepszej jakości. Samych napisów nigdzie nie ma. Są tylko do anime o tym samym tytule.
Najlepsza jakość z napisami pl w sieci, to właśnie ta na viki.com. Przynajmniej ja nie znalazłam nigdzie nic lepszego, czy choćby tej samej jakości co tam, do pobrania z napisami. Bez napisów to i owszem.

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0

d0r0t@,

jeżeli zechcesz przeczytać PW, to byłbym bardzo happy :)

Gdyby z jakiegoś powodu zmieniła się godzina spotkania, to pisz w temacie.

Do góry