Dokładne czyszczenie systemu po odinstalowaniu programu.

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
Witam,
mam pewien mały problem: mianowicie mam wersje trial programu PowerDirector 11 Ultimate Suite. Niestety przedwczoraj wygasł okres testowy i nie mogę uruchomić już programu (wiadomo dlaczego :jezyk ) Dlatego odinstalowałem program, pobrałem nową instalkę (też trial), poczyściłem system JetClean, Registry First Aid, CCleaner i zainstalowałem program jeszcze raz. Niestety pamięta on okres testowy z poprzedniego programu. Teraz mam pytanie - czym wyczyścić rejestr i system żebym mógł zainstalować jeszcze raz ten program?
Odinstalowałem go Revo Uinstallerem Pro i oczywiście przeskanowałem nim system i usunąłem pozostałości, ale widocznie coś pozostało skoro pamięta poprzedni okres testowy.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Regseeker, wpisujesz nazwę programu i wyszukuje Ci, a Ty potem to usuwasz pieknie i ładnie. Ja używam do tego Reg Organizera. Regseeker jest w wersji portable. A system 32 czy 64?

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
System to Windows 7 x32

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Hm może programem Wise Registry Cleaner , jest tam opcja trybu skanowania rejestru (normalny, bezpieczny, głęboki) , i może zaznaczyć głęboki , ale trzeba też zrobić kopię rejestru żeby coś się nie posypało , może to coś da :scratch

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
To w takim razie polecam Reg Organizer. Bardzo bezpieczny program i jeden z moich ulubionych razem z Full Uninstallerem, który właśnie wchodzi w skład Reg Organizera. Wchodzisz w Registry Editor i wpisujesz nazwę programu. Następnie przy Start Search rozwijasz strzałkę i wchodzisz Custom scan i zaznaczasz wszystko w Where to scan. Potem dajesz Save and start search. Po znalezieniu wpisów kasujesz je. Reg Organizer był dostępny na GOTD, więc poszukaj instalki Emmersa.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Obadaj może dokładniej Revo Uninstaller Pro, przeinstaluj sobie ten PowerDirector 11 Ultimate Suite z włączonym monitorowaniem czyt. instalacja za pomocą PUP. Pewności nigdy nie ma, ale nie zaszkodzi :klawik.

A

Anonymous

A skąd pewność że to chodzi o wpis w rejestrze? Jeśli już mamy kombinować to ja poszukałbym rozwiązania na nsane :yhy :szydera

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
marsellus napisał:
A skąd pewność że to chodzi o wpis w rejestrze? Jeśli już mamy kombinować to ja poszukałbym rozwiązania na nsane :yhy :szydera

Na czym?

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
Ani Wise Registry Cleaner ani Reg Organizer nie pomógł. Spróbuje jeszcze z Registry Trash Keys Finder.

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
HrabiaDracula napisał:
jak skończył się okres testowy to juz chyba du**

A czy Power Director nie przypisuje przypadkiem ID do dysku twardego ? Bo jeśli tak to "myki" z rejestrem nie pomogą.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30489
Miasto
Trololololo
mogłeś to w sandboxie zainstalować + Buster Sandbox Analyzer i wiedział być czy gdzie ten program grzebie.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Informacje o dacie instalacji konkretnego programu w wersji trial są zapisywane w kilku miejscach, a niektóre programy zaznaczają tę informację w metadanych na dysku ( tak np. było w starszych wersjach Nero ,Adobe , Cyberlink również) i i dopiero sformatowanie partycji daje 100 % pewność ich wyczyszczenia . Dobrą metodą na kilkukrotne korzystanie z okresu testowego jest sporządzenie obrazu partycji systemowej przed instalacją konkretnego programu do "wiecznego testu". Przed ponowną instalacją przywracamy system z kopii i ponownie możemy testować program od początku. Jeszcze lepszą jest instalowanie na maszynie wirtualnej , na której najpierw instalujemy system, podstawowe programy, tworzymy sobie obraz takiej maszyny i instalujemy programy do testów. Kiedy kończy się okres testowy usuwamy maszynę , na jej miejsce przywracamy tę z kopii i na nowo instalujemy program do 30-dniowego testowania. Praktycznie okres testowania w ten sposób można przedłużać w nieskończoność.
W twoim wypadku zainstalowałbym sobie całkowicie darmową wersję Power Director 8 z zestawu HP, w dodatku po polsku. Jeśli cię interesuje zestaw jest dostępny tutaj:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
cyber-suite.jpg

CyberLink DVD Suite Essentials to zbiór 5 aplikacji
- LabelPrint
- Power2Go
- PowerDirector
- PhotoNow
- PowerStarter
Aplikacje dostępne w kilkunastu językach, również w języku polskim. Zestaw pochodzi z partycji Recovery i jest dedykowany do komputerów i laptopów HP, instaluje się bez problemu również na komputerach innych producentów.

Do góry