dokument doc.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30513
Miasto
Trololololo
Jak wydrukujesz to go podpisz, potem zeskanuj i z tym podpisem wyślij.

A

Anonymous

Jeżeli nie masz skanera, a jest to ważny dokument, to lepiej nie rób zdjęcia tylko idź do punktu gdzie Ci wydrukują dokument, podpiszesz go i jak ładnie poprosisz, to na pewno Ci zeskanują i skan wgrają np na pendrive, za druk oczywiście będziesz musiał zapłacić

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
albo
zrób fotkę samego podpisu - sformatuj go poprzez przycięcie i zmniejszenie rozmiaru - to będzie twój podpis wielokrotnego użytku.
Dokument który musisz podpisać przygotuj np. w Word w miejscu podpisu wstaw twój podpis (jako plik) i dokument przerób na pdf poprzez wirtualną drukarkę lub bezpośrednio z OpenOffice lub MS Office w wersji od 2007 w górę

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska
Wersja moja:
1. zrób sobie faksymilkę (zeskanuj podpis, obrób go na zewnątrz i wewnątrz aby została tylko 'koronka' podpisu i zapisz do pliku *.png z przezroczystym tłem - ważne!!!)
2. zainstaluj darmowy BullZip PDF Printer (do drukowania dokumentów w formacie PDF)
3. ściągnij darmową wersję PDF-XChange Viewer i wstaw zrobioną faksymilkę do stampów w programie
4. otwórz dokument w PDF-XChange Viewer, podpisz faksymilką (stamp z Twoim podpisem), zapisz zmiany i wysyłaj.

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
człowiek całe życie się uczy, nie wiedziałem że nazywa się to faksymilka
jak zrobiłeś koronkę - rozumiem że zostaje sam podpis a reszta jest przezroczystością i po nałożeniu na dokument PDF sprawia wrażenie gdybym się osobiście tam podpisał ?

A

Anonymous

PiotrN72 napisał:
człowiek całe życie się uczy, nie wiedziałem że nazywa się to faksymilka
jak zrobiłeś koronkę - rozumiem że zostaje sam podpis a reszta jest przezroczystością i po nałożeniu na dokument PDF sprawia wrażenie gdybym się osobiście tam podpisał ?

Tak, dokładnie o to chodzi w faksymile

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska
PiotrN72 napisał:
Dokładnie tak.
Można gotową faksymilkę wstawić do folderu 'Moje obrazy' i stamtąd wstawiać do dokumentu (w Wordzie oczywiście).
Ja mam dodatkowo zrobioną pieczątkę. Dwa stemple, alleluja i do przodu. :klawik. :dziwak

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
ja już te stemple też zrobiłem nadałem przezroczystość 100% w programie PhotoFiltre lecz gdy taki stempel wstawię w dokument a on nachodzi na teks to zasłania ten tekst jakby to był biały prostokąt z podpisem a myślałem że przezroczystość spowoduje że tylko sam podpis (grubość śladu długopis) zasłoni tekst. Ale może coś źle zrobiłem z tą przezroczystością.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska
PiotrN72 napisał:
ja już te stemple też zrobiłem nadałem przezroczystość 100% w programie PhotoFiltre lecz gdy taki stempel wstawię w dokument a on nachodzi na teks to zasłania ten tekst jakby to był biały prostokąt z podpisem a myślałem że przezroczystość spowoduje że tylko sam podpis (grubość śladu długopis) zasłoni tekst. Ale może coś źle zrobiłem z tą przezroczystością.
Zrobiłeś *.png?

programexe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
jak nie masz skanera to zrób fotkę aparatem lub komórką.

nie mam skanera w domu, wiec musialbym isc do jakiegos urzedu, biura, punktu by to zalatwic.
Czy mozna zrobic zdjecie komorka i po tym przeformatowac to na pdf, doc ?
zrób fotkę samego podpisu - sformatuj go poprzez przycięcie i zmniejszenie rozmiaru - to będzie twój podpis wielokrotnego użytku.
Dokument który musisz podpisać przygotuj np. w Word w miejscu podpisu wstaw twój podpis (jako plik)

Jak wstawic zdjecie z podpisem w pole dokumentu z podpisem, waskie i malo miejsca ?

Czy zdjecie podpisu na kartce obrobiony -uciety i zfromatowany do rozmiaru ok.8mm wys na 2, 3 cm szer.- zapisany do .png moze byc zrobiony za pomoca zdjecia tel. i taki plik pozniej obrabiac?
Mam Adobe Acrobat XI Pro - da sie tym programem zamiast BullZip- do wstawienia pliku png do pdf, doc w MS Office Home&Buissness?.
Jak to zrobić?

Jak zrobić
funkcjonalną pieczątkę
do wstawiania do dokumentów?

Sorry, że tak pózno pisze , ale nie miałem czasu, nie tylko kompem człowiek żyje.

Edit: znalazłem coś takiego, nie wiem czy to dobrze jest:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do góry