Drugie życie dla Androida 2.x

BestiaZBagienMyśli

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Witam. Mam telefon Samsung Galaxy Ace 2 działający na wiekowym już Androidzie 2.3.6. Wiekowy owszem ale biorę go do pracy żeby sprawdzać wyniki jak grają Nasi siatkarze czy szczypiorniści tudzież Orły Nawałki. Telefon posiada roota a pytanie do Was jest takie: jakie aplikację mi polecicie żeby go przyspieszyć? Otwieranie aplikacjii; przeglądarki. Bloatware usunąłem a część apek zamroziłem. Nie chodzi o cleanery typu Clean Master czy apki typu Baterry Doctor. Coś czytałem o apce sEFix oraz LagFix do zmniejszania lagów i chyba jest lepiej ale zdam się na Was bo zawsze pomagacie za co dziękuje.

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648

alchemia

Wygadany
Reakcje/Polubienia
14
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Wymaga trochę racy, ale wyłączenie zbędnych usług tam, gdzie nie można zamrozić/wywalić aplikacji dużo daje.

Druga sprawa to odchudzenie transferu, np. ADAway, firewall np. AFWall+.

BestiaZBagienMyśli

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Jesteście SUPER. CyanogenMod wart uwagi-nie chciało mi jednak wykryć mojego wiekowego urządzenia i sobie (na razie) dałem spokój. Aplikacja od AlcoMata na chwilę obecną musze rozpracować jej pobranie a Disable Service od Alchemii pobrana i teraz się zastanawiam które procesy wyłączać. W razie jakby coś potem nie chodziło to zawsze mozna włączyć proces z powrotem. W Androidzie 2.3.x wymaga włączenia debugowania usb. Nie wiem czy mogę wyłączyć procesy oznaczone jako "CSC"; Factory Client; Google services framework. Ciekawe też który ze 191 procesów Usługi Google Play można wyłączyć żeby nie przełożyło się to na możliwość pobierania aplikacjii ze sklepu. Generalnie-zadzwonić; napisać smsa; pobrać aplikację; korzystać bezproblemowo z aplikacjii-reszta procesów do wyłączenia; jeżeli wiecie jakie wyłączyć czekam na pomysły. D z i ę k u j ę!

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Wyłączyć można sporo, "CSC" również. Problem w tym że wiele aplikacji czy usług uruchamia się niezależnie od tego. Bawiąc się kiedyś jakąś tam aplikacją do deinstalacji, leciało wszystko jak popadnie, niestety Google Play na pierwszym miejscu. Dlatego co do tego nie jestem pewien. I jeśli pamięć mnie nie myli (jeśli), to z ok. 140 aplikacji, łącznie z systemowymi zostało mi ok. 70, usług kilka.
W tym temacie na pewno coś znajdziesz:

Ta aplikacja też być może zda egzamin. Po chwilowym przytrzymaniu danej aplikacji pokaże ci jaka usługa jest uruchamiana wraz z nią, jak i możliwość wyszukania jej w internecie.

A co do mojego wcześniejszego postu to z pobraniem chyba nie ma problemu ?

BestiaZBagienMyśli

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Co do apki "Usuwanie Aplikacjii Systemowych" to już mam Uninstaller Pro-można tam też zamrażać nieużywane obecnie apki i odinstalowywać wszystko także bloatware. Seeder pobrany i działa.
EDIT: Alco właśnie stamtąd pobierałem. I pytanko-czy jest sens instalowac Seeder na Androidzie 4.x? Jak u Ciebie z zużyciem baterii przez tą apke?

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Ten SEEDER z tego linku jest właśnie z XDA, pobrany przezemnie osobiście właśnie z wyżej wymienionej strony, czyli "XDA" ponad rok temu. Wrzuciłem go bezpośrednio z dysku i niczym się nie różni od oryginału bo to oryginał. Dlatego nie wiem w czym problem.
Mniejsza z tym bo znalazłem i można pobrać, co mnie troche zdziwiło bo jakiś czas temu sprawdzałem i z XDA odsyłali do Google Play.

BestiaZBagienMyśli

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
OK ale jak pobieram z XDA; ściąga mi się na telefon(Android 4.2)-klikam "instaluj" i nic-przycisk jest nieczuły-za to na "anuluj" reaguje. Dodam że mam zaznaczoną zgodę na pobieranie aplikacjii z nieznanych źródeł więc czemu?
Próbowałem linkiem i kodem QR ale bezowocnie. Na starym Androidzie którego temat dotyczy pobrało i hula.

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Może spróbuj inną wersje lub wrzuć na karte i sprawdz z karty.
Z tego co wyczytałem to w większości przypadów na androidzie 4+ nie widać jakiegoś znaczącego wzrostu wydajności. Ja u siebie też nic specjalnogo nie zauważyłem. Ale tak myśle że może zależy do czego go używasz, gry itp, jeśli lagują, to fakt faktem program mógłby być przydatny. Co do baterii to większego zużycia nie widze.

Do góry