Dziwny plik z maila.

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu nie korzystałem z internetu, poczty itp. Ostatnio postanowiłem przejrzeć maile i w tym sęk że z poczty gmail chce mi pobierać jakiś dziwny plik. początkowo myślałem że to z jakiejś reklamy, wiadomo jak działają strony z telewizją online itp. Wciskanie anuluj nic nie daje, plik uruchamia się od nowa. A więc pobrałem, przeskanowałem skanerami online, niby czysty. Ale o co chodzi to nie mam pojęcia. Może ktoś się spotkał z taką sytuacja.
Adres strony:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Nazwa pliku::

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
O ile mnie pamięć nie myli to jest to rozszerzenie pliku multimedialnego, a dokładniej dźwiękowego. Kiedyś nawet się bawiłem tymi wszystkimi wmv, mp3(pro), ogg etc.

kuba-xp

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8
"OGG to format kompresji plików audio podobny do MP3 (czyli także do VQF, AAC) z tą jednak różnicą, że jest bezpłatny, otwarty (kod jest udostępniany na zasadzie licencji GNU) i nieopatentowany."

źródło:
~pcworld.pl

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Zgadza się, nawet go uruchomiłem. Są jakieś niby dżwięki. Ale co ma wspólnego z tym poczta.
Dam go tu:

eMCe napisał:
nie mylisz się artoor

a co do samego pliku to po wklejeniu w google znalazło tylko jeden przypadek hehe no oczywiście prócz tego wątku na PZD ;)

używałeś może programu EagleGet ??
Właśnie ten program mi to pobiera.

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch
Na forum EagleGet rozpatrywane jest to w kategorii błędu więc chyba nie ma się czym przejmować ;) Ten dźwięk to chyba informuje o nowej wiadomości na czacie, który gmail ma z tego co pamiętam wbudowany.
Nie używam tego programu więc nie wiele mogę powiedzieć hmm ale może aktualizowałeś go ostatnio? W podanym przeze mnie linku problem tyczył się jakiejś wersji beta z przed ponad roku :scratch

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
eMCe napisał:
Na forum EagleGet rozpatrywane jest to w kategorii błędu więc chyba nie ma się czym przejmować ;) Ten dźwięk to chyba informuje o nowej wiadomości na czacie, który gmail ma z tego co pamiętam wbudowany.
Nie używam tego programu więc nie wiele mogę powiedzieć hmm ale może aktualizowałeś go ostatnio? W podanym przeze mnie linku problem tyczył się jakiejś wersji beta z przed ponad roku :scratch

Program zainstalowałem pare dni temu, wersja najnowsza. Widocznie ten sam problem powrócił.
A więc dzięki za wyjaśnienie i rozwiązanie tej zagadki. Pozdrawiam. :dziękuję

Do góry