Dziwny problem z FireFox`em

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Od paru godzin lis zalicza mi crashe przy uruchamianiu Wyłączenie wszelkich zabezpieczeń na nic się nie zdaje ...ciągłe crashe Odpalenie lisa w trybie awaryjnym powoduje że problem znika lecz po odinstalowaniu przeglądarki , profilu i wszelkich pozostałości i ponownej instalacji.czystego lisa ...crash
Najlepsze na koniec :klawik. Korzystam z Keriver 1 click i przywróciłem obraz z przed 2 tyg ( kiedy to wszystko działało wyśmienicie ) ...crash przy odpalaniu ...przywróciłem obraz z przed miesiąca ...i to samo :facepalm
Dodam tylko że obrazy były robione na sprawnym i działającym systemie
Takiej sytuacji to jeszcze nie miałem , chyba bez formatu nie podchodź :scratch

Łukash

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Spróbuj w awaryjnym zmienić stronę domową/startową na inną niż google ;) np na about:home

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
Jak resetować FF'a to ten sposób lepszy:

Wpisujesz w pole adresu: about:support
Naciskasz na: Zresetuj program...
Koniec :D

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Przede wszystkim to sprawdź wtyczki czy są aktualne i rozszerzenia, czy nie są w konflikcie z aktualną wersją przeglądarki. Nie wydaje mi się by powodem problemu była sama przeglądarka i jej ustawienia, jakiekolwiek by one nie były. Przyczyna musi być zewnętrzna, w programie który aktualizuje się natychmiast po przywróceniu systemu z kopii, być może jest nim antywirus. Możliwa jest również jeszcze jedna, poważniejsza przyczyna: awaria na powierzchni dysku twardego. Wystarczy jeden uszkodzony sektor . Przeprowadź gruntowne sprawdzanie stanu dysku narzędziem chkdsk z przełącznikiem "R".

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Wszystkie sposoby zaproponowane przez Was ( resetowanie , tryb awaryjny, czysta instalacja bez wtyczek itp itd ) już wypróbowałem przed napisaniem tematu ( aż takim laikiem nie jestem :D ) z tym samym skutkiem ...lis zdychał :( Najbardziej zaskakują mnie crashe lisa po cofnięciu systemu do stanu z przed miesiąca ( obraz wykonany K1CRF) ...lis zdycha , choć jak pisałem wcześniej podczas robienia obrazu wszystko działało OK
Przyczyna musi być zewnętrzna, w programie który aktualizuje się natychmiast po przywróceniu systemu z kopii......
programy aktualizuję ręcznie ( lubię wiedzieć co mi w systemie siedzi ) także tę opcję z dużym prawdopodobieństwem wykluczam
Inna dziwna sprawa ...jeśli padniętego lisa odpalę w trybie awaryjnym to śmiga bez problemu lecz jeśli go odinstaluję , wyczyszczę system i odpalę czystego to zdycha :dziwak
Problem pojawił się nagle , nie poprzedziły go żadne aktualizacje lub zmiany konfiguracyjne systemy ..tak jak pisałem...DZIWNY PROBLEM
Hornet
Legionisto...nie możesz zmienić przeglądarki...tylko od razu format :eek: ?
Jestem do lisa przywiązany jak kiedyś do FAMAS`a
W sumie mógłbym zmienić na coś lisopodobnego ale te nagłe crashe oznaczają że coś niedobrego dzieje się w kompku i trzeba tu radykalnych działań :)

zapomnij

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
234
Faktycznie coś dziwnego dzieje się z firefoxem. Tylko,że u mnie lisek wyłączał kompa. Wyglądało to tak jakby nagle wyączyli zasilanie. Po czymś takim komputer uruchamiał się normalnie ,w zdarzeniach systemowych nie było śladu o niespodziewanym zamknięciu systemu.Zainstalowałem firefoxa nightly i problem znikł,jednak gdy uruchomię wersję 14 komp się wyłącza. Cuda?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30489
Miasto
Trololololo
zainstalujcie sobie FF 15b3 śmiga o niebo lepiej od 14

karmi32

Wygadany
Reakcje/Polubienia
7
Moja propozycja jest taka:
Ściągnij sobie wersję portable i uruchom. Jeśli będzie normalnie śmigać, to znaczy że masz uszkodzony profil; jeśli się wysypie, to winny jest zewnętrzny program

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Wykonałem już chyba wszystkie możliwe akrobacje i w moim przypadku żadna nie przyniosła oczekiwanego rezultatu ...ostatnim rzutem na taśmę przywróciłem system z pełnej kopii i ...lis wyszedł z nory i działa :)
Zastanawia mnie jednak sytuacja kiedy to przywracałem system z kopii bodajże przyrostowej i różnicowej i w ich przypadku lis zdychał choć gdy obraz był robiony to wszystko działało :scratch
Zobaczę co z tego wyniknie w czasie
THX :england

Do góry