A
Anonymous
HrabiaDracula- i tym tropem jeszcze pójdę bo faktycznie wcześniej również o tym pomyślałem
jorn11 napisał:dzieki za rade ale notorycznie problem występuje z "ntoskrnl.exe" i "ntkrnlmp.exe" z tego co wyczytałem problem ten dotyczy- "może dotyczyć wszystkiego"a w przypadku praktycznie nowego systemu zastanawiam się czy to nie wina jednak sprzętowa ...nic mi się na bank nie przegrzewa ... nie wiem ... cały czas kombinuje
virophage napisał:jorn11 napisał:dzieki za rade ale notorycznie problem występuje z "ntoskrnl.exe" i "ntkrnlmp.exe" z tego co wyczytałem problem ten dotyczy- "może dotyczyć wszystkiego"a w przypadku praktycznie nowego systemu zastanawiam się czy to nie wina jednak sprzętowa ...nic mi się na bank nie przegrzewa ... nie wiem ... cały czas kombinuje
Zgadza się "ntoskrnl.exe" i "ntkrnlmp.exe" nalezą do głównych składników systemu i przyczyn może być wiele, od błędu jakiegoś sterownika, oprogramowania czy problem ze sprzętem, ale może to być tez jakiś program powodujący konflikt .Z tego co czytałem np. twoja panda. Jak kombinujesz to proponuje Ci wyłączyć wszystko z auto startu , włączyć komputer i poczekać czy błąd wystąpi , jak bluescreena nie będzie włączać po kolei i sprawdzać, pozamieniaj tez ram w gniazdach a może znajdziesz przyczynę![]()
jorn11 napisał:właśnie wsadziłem nowy zasilacz ..... i restarcik....(i tak trzeba było wymienić bo poprzedni miał już chyba z 5-6 lat(kondensatory są ok wiec to nie to)
Emmers- zaraz sprawdzę
z góry dzięki wszystkim za rady i czas na mnie poświęcany jesteście bezcenni :>![]()
jorn11 napisał:tak jak pisałem wcześniej restart raz dziennie po ok 2 -3 min po uruchomieniu
przy czym warto dodać ze przed tym slychac ze pracuje dysk.... wiec może to być spowodowane dyskiem tak jak napisał Emmers
pościłem chkdsk (tylko nie wiem o co za bardzo chodzi z tym przełącznikiem R)
no i zobaczymy czy dalej się to pokarze
a co do kompka .... ma już kilka lat i mimo tego ze posiadam jeszcze łapka to jednak z niego korzysta moja kobieta wiec mam cicha nadzieje ze to sie da naprawić![]()