Eset, Kaspersky, F Secure i McAfee najpopularniejsze!

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Według raportu za 2012 rok, polscy użytkownicy indywidualni zakupują najczęściej programy:

1. Eset
2. Kaspersky
3. F Secure

Z kolei przedsiębiorcy:

1. Eset
2. Kaspersky
3. McAfee

Produkty zabezpieczające wymienionych czterech producentów cieszą się największym zaufaniem Polaków. Przewaga Eseta jest ogromna- nawet 42 procent rynku.

Źródło:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

Muszę przyznać,że świadomość w narodzie rośnie....fanboyem Kasprzaka byłem przez 3 lata,ESET-a używałem ok.roku. Z obu pakietów byłem bardzo zadowolony :ok .Na temat F-Secure się nie wypowiadam bo miałem go tylko przez kilka dni.Oczywiście,żeby naprawdę być bezpiecznym do wszystkich tych sofcików trzeba dodać jakiś :virtualizatorek,piasek czy blokerek.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30548
Miasto
Trololololo
są reklamy są, ostatnio jak gdzieś byłem to nawet w świętym dekoderze była reklama

A

Anonymous

To w pisiorlandii nie ma reklam :eek: :szydera Nie no chodzi mi o ukryte reklamy w różnych artykułach, czy też pseudotestach na znanych portalach i innych cudakach :dziwak

A

Anonymous

OXYGEN THIEF napisał:
są reklamy są, ostatnio jak gdzieś byłem to nawet w świętym dekoderze była reklama
To przepraszam...u mnie na wsi nie ma żadnych reklam :szydera .
marsellus napisał:
To w pisiorlandii nie ma reklam :eek: :szydera Nie no chodzi mi o ukryte reklamy w różnych artykułach, czy też pseudotestach na znanych portalach i innych cudakach :dziwak
Nie ubliżaj Marsellus,nie ubliżaj :papież Wszak : lepiej być moherem niż Tuska frajerem :papież
Pany...nie nerwujsja...jeżeli chodzi o pakiety to Kasprzak i Słowak naprawdę są git...i oczywiście mój ukochany : Norton :dziwak .

A

Anonymous

Jasne że lepiej, chociaż po głowie nie piździ gdy już się jest obdartym ze wszystkiego przez rostowskiego :chory :szydera
Co do tego które się git to nie wiem bo ich nigdy nie używaju tak na poważnie. Choć kiedyś bardzo spoko był Vipre :mistrzunio

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Hornet napisał:
Muszę przyznać,że świadomość w narodzie rośnie....fanboyem Kasprzaka byłem przez 3 lata,ESET-a używałem ok.roku. Z obu pakietów byłem bardzo zadowolony :ok .Na temat F-Secure się nie wypowiadam bo miałem go tylko przez kilka dni.Oczywiście,żeby naprawdę być bezpiecznym do wszystkich tych sofcików trzeba dodać jakiś :virtualizatorek,piasek czy blokerek.
+1

Eset jest bardzo drogi, a i tak popularny. Noda cechuje duża detekcja najnowszych zagrożeń oraz Adwaru, przez co nadaje się do instalacji zarówno na domowych kompach jak i firmowych. Bardzo go wszędzie polecają, zapewne generuje dobre warunki sprzedaży.

Kaspersky to wiadomo, że legenda od lat i jest już sporo tańszy.
F Secure porządny i bezobsługowy.
McAfee z kolei nie robi firmom problemów z ilością dostępnych licencji, jest ogólnie "poważane" na światowym rynku i uchodzi za porządne zabezpieczenie.

Ciekawe natomiast czy do zakupionych produktów wlicza się te rozdawane przez operatorów internetu ( Pakiet F Secure sprzedają klientom Netia i kablówki, sieć plus udziela licki na KISa za złotówkę) i te preinstalowane na laptopach (McAfee i Norton).

Co do reklam, ja głównie spotykam się z tymi Nortona (to na potęgę), G Daty i Pandy.

Do góry