F-Secure Anti-Virus 2014 & F- Secure Mobile Security Free

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1
Re: F-Secure Anti-Virus 2014 & F- Secure Mobile Security Fre

To jest wersja 2013

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851

To jest ta sama promocja.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Teraz z tego samego instalatora instaluje się wersja 2014 zamiast 2013.

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1

Fakt, mój błąd, przepraszam.

A

Anonymous

Longinus-nigdy nie słuchasz mądrzejszych od siebie ?? To nie jest moje zdanie tylko programisty Androida.

Skoro aplikacje są izolowane, to „antywirusy” nie są żadnym wyjątkiem. Jeżeli aplikacja nie ma dostępu do danych innych aplikacji, to nie może również przeprowadzić skanu. Owszem, może sprawdzać historię przeglądarki internetowej i informować nas o potencjalnie niebezpiecznych rzeczach, może skanować pobrane przez przeglądarkę pliki. Tylko skoro nie robię takich rzeczy i instaluję oprogramowanie wyłącznie ze znanych źródeł, to posiadanie kolejnego programu w telefonie uznałem za zbędne, a nawet potencjalnie szkodliwe.
I skąd Ci przyszedł do główki pomysł,że AV zatrzymałby virka którego złapałeś ??

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851

Ta promocja na F- Secure Mobile Security była do 31 lipca więc według mnie temat jest do usunięcia.

A

Anonymous

longinus napisał:
Hornet napisał:
I skąd Ci przyszedł do główki pomysł,że AV zatrzymałby virka którego złapałeś ??

Te głupie firmy jak Norton ,ESET avast! pewnie produkują antywirusy mobilne dla jaj i żeby wyciagnąć kasę :p
Tak,że swoje opinie zachowaj dla siebie.
A która to firma stworzyła antyvirka ze 100 % skutecznością :eek: ??
Skup się...przeczytaj jeszcze raz artykuł z podanego linku i przestań beztrosko plumkać :dziwak

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.

Jest potrzebny antywirek. Głównie dlatego, że każdy typowy użyszkodnik chce normalnie korzystać ze smartfona i instaluje na Niego co popadnie. Dużym problemem jest Adware. Niektóre apki (i to jedne z tych najpopularniejszych w Google Sklepie) wyświetlają masakryczne banery, wystarczy kliknąć żeby ujrzeć głupkowate treści w stylu "masz wirusa, wpisz swój numer", albo uruchamiają pisanie wiadomości (przygotowują smsa i w pole adresata wpisują numer premium, wystarczy jedno kliknięcie żeby stracić kilka złotych). Wiry też są i to wcale nie tak mało popularne (wiele osób ściąga apki także spoza sklepu, ostatnio znalazłem jakiegoś Andoid.Planktona). Inną kwestią jest, że program AV może co najwyżej usunąć znaną destrukcyjną apkę albo element pobrany na smartfona bądź znajdujący się na karcie pamięci. Często dzieje się to dopiero po uruchomieniu tegoż pliku (tak np. miałem z Avirą Mobile), ale nie zawsze Eset, Doktor czy Avg alertowały zaraz po zainstalowaniu szkodliwego elementu.
Natomiast zauważam problemy z detekcją samych programów i postrzeganiem zagrożeń. Spotkałem się już z przypadkami, że jeden mobilny AV wykrywał zagrożenie w apce, która wedle innego producenta jest znana i bezpieczna.No, ale tak samo wygląda sprawa z Windowsowskimi aplikacjami.

A

Anonymous

Ja tam nigdy nie widziałem na Antku żadnego virka,niebezpiecznego banera czy innego planktona :szydera .
Ale Ciebie McAlex-Renegata (?) z Safegroup.pl lubię posłuchać,tym bardziej,że na tym swoim vortalu tropicie różnej maści ustrojstwa,więc wiesz o czym piszesz :ok .

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.

Renegat - ciekawe określenie. Ja po prostu cenię sobie nieco profesjonalniejsze podejście do malware.

Zawsze podziwiam ludzi, którzy nie łapią zagrożeń. Ja non stop jakieś śmieci reklamowe pobieram. Ale to raczej dlatego, że są one dołączane do sporej liczby instalatorów dostarczanych przez samych producentów. Wiadomo, trzeba patrzeć co się instaluje. Wiele osób tego nie robi.

Natomiast F Secure tworzy w sumie porządne produkty. Może nie jakieś rewolucyjne, ale sprawdzone. Myślę, że warto z promocji skorzystać.

Do góry