Format i co dalej...

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
niestety postawiłem system i przy okazji sformatowałem wszystkie partycje, więc wszystkie dane poszły w błoto..., najbardziej szkoda zdjęć i licencji na programy z tego forum jak. antywirus nod 32, mbm, sticky password i inne przydające się w codziennym życiu;
jeżeli ktoś ma na zbyciu to chętnie przyjmę
Ponadto:
1. szukam działającego proxy niemieckiego, bo mam licencje roczna z promocji na nod32. de versja 6, może uda się odzyskać (miałem go już aktywowanego), chciałem go wgrać na goły system , nie chcę złapać wirusa szukając proxy
2.szukam dobrego programu do odzyskiwania danych

ps. jeśli pisze nie po polsku to proszę o wyrozumiałość bo mnie k****a bierze
to tyle narazie
pozdr

yyy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
433
Jak chcesz odzyskać dane to pierwsze spróbuj odzyskać całe partycje np. programami ze stajni AOMEI lub Easeus (np.EASEUS Partition Recovery) mają takie funkcje ,a dopiero póżniej jakby się nie udało to próbuj odzyskać pojedyncze dane ,które cie interesują

A

Anonymous

Mavio-karwasz twarz...jak Ty Chłopie formatnąłeś obie partycje ?? .Przecież masz wybór którą sformatować przy instalacji ! Trudno...
Jak kiedyś odzyskałem część danych tym sofcikiem :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

I know,I know...jest drogi.Ale szukaj w sieci...jest "zrobiony" :szef .

BURY71

Świeżak
Reakcje/Polubienia
4
Ja osobiście odzyskałem dane w 95% tymi programami [ a wiele przetestowałem] i te z wielu sprawdziły się :
7-Data Recovery Suite
EaseUS Data Recovery Wizard Professional
Minitool Power Data Recovery
StrongRecovery
Wszystkie są na podobnym poziomie w odzyskiwaniu usuniętych danych....

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30528
Miasto
Trololololo
Ja do odzysku polecam IsoBuster Pro, od wersji 3 odzyskuje nie tylko dane z CD/DVD ale też dysków twardych, kart pamięci itd.

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
Jako, że się tym poniekąd zawodowo zajmuję tym to polecam program DMDE. Nie ma lepszego. Ale o jego skuteczności decyduje wiele czynników.

A

Anonymous

sPeRaCz napisał:
Jako, że się tym poniekąd zawodowo zajmuję tym to polecam program DMDE. Nie ma lepszego. Ale o jego skuteczności decyduje wiele czynników.
Też mi kilka razy życie uratował. Zdecydowanie polecam.

DM Disk Editor and Data Recovery - DMDE 2.6.0:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
Ja posiadam nawet licencję, ale mniejsza o to.

Program jest liderem w swojej klasie. Niedawno jak wczoraj odzyskiwałem całe partycje, które 'magicznie' zniknęły. Dane na szczęście nie były nadpisane - skuteczność 100%.

W Twoim przypadku w DMDE należy wykonać kopię posektorową do obrazu (aby nie pracować na partycji) i dopiero z niej odzyskiwać - jeżeli dane nie są nadpisane to są duże szanse na odzyskanie całości. Pamiętaj tylko, że każda ingerencja w dysk jakim kolwiek działaniem zmniejsza szansę na odzyskanie danych.

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
sPeRaCz napisał:
Ja posiadam nawet licencję, ale mniejsza o to.

Program jest liderem w swojej klasie. Niedawno jak wczoraj odzyskiwałem całe partycje, które 'magicznie' zniknęły. Dane na szczęście nie były nadpisane - skuteczność 100%.

W Twoim przypadku w DMDE należy wykonać kopię posektorową do obrazu (aby nie pracować na partycji) i dopiero z niej odzyskiwać - jeżeli dane nie są nadpisane to są duże szanse na odzyskanie całości. Pamiętaj tylko, że każda ingerencja w dysk jakim kolwiek działaniem zmniejsza szansę na odzyskanie danych.
zainstalowałem gui for windows i dalej mam zaznaczać wyszukane partycje i wybierac przyciski: "szukaj fat" i szukaj "ntfs"? , czy też otwórz wolumin?

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
1. Wybierz urządzenie lub dysk ==>> na prawo dyski logiczne/woluminy kilkasz OK
2. Wybierasz dysk i klikasz szukaj ntfs (jeśli partycja ntfs) lub fat (jeśli partycja fat)
3. Następnie po akceptacji klikasz Skanuj

Trochę to trwa.

Potem pokażą ci się wolumiuny na które wchodzisz - klikasz otwórz wolumin
Dostaniesz zakładkę "wszystkie znalezione" - jeżeli jest ikona zielona jest ok - klikasz ppm i wybierasz odzyskaj

jeżeli jest inna niż zielona (zielona z x lub żółta z x) to dupa gdyż mft jest nadpisane.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska
mavio napisał:
...najbardziej szkoda zdjęć i licencji na programy z tego forum jak. antywirus nod 32, mbm, sticky password i inne przydające się w codziennym życiu;

Napisz listę programów, może ściepniemy się na kilka licek :)

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch
na Sticky Password bodajże w wersji 6 powinienem gdzieś mieć kilka rocznych licek, jak coś to daj znać to poszukam ;)

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
antbil007 napisał:
mavio napisał:
...najbardziej szkoda zdjęć i licencji na programy z tego forum jak. antywirus nod 32, mbm, sticky password i inne przydające się w codziennym życiu;

Napisz listę programów, może ściepniemy się na kilka licek :)
ok zapuściłem DMDE i ide uśpić dzieciaka, jak najbardziej sporządzę takową, jeśli się wyrobie to jeszcze dzisiaj :suuper

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
mavio, tak w związku z pytaniem...

Póki co - mimo tego że mam zakupiony W8 - nie korzystam z Windows 7/8. Nie mogę zatem w oparciu o osobiste doświadczenie powiedzieć Ci, co będzie działać na tych systemach najlepiej.
Na XP korzystałem i na jednym z komputerów korzystam z Outpost Firewall Pro (płatny) i jak dla mnie (i tego komputera), to najlepsza zapora.
Jeżeli chodzi o inne zapory których przetestowanie mogę Ci polecić (z tych darmowych), to zwróć uwagę na Online Armor Free i Comodo Personal Firewall.

Musisz sam sobie dopasować taki (firewall), z którym Twój komp i Ty się dogadacie.

Nie zapominaj też o możliwości wykorzystania zapory systemowej + ewentualnie jakaś nakładka.
Niektórym to wystarcza w zupełności.

Do góry