GPS Manta 720 rejestracja.

Status
Zamknięty.

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Mam pytanie do użytkowników tej nawigacji.Dziś kupiłem właśnie ją i nie wiem gdzie przeprowadzić rejestrację aby korzystać z najnowszych map.Jeżeli ktoś posiada ten rodzaj nawigacji,to bardzo proszę o informację.Dziękuję z góry.

A

Anonymous

Prawdopodobnie musisz zainstalować program do zarządzania nawigacją i z jego poziomu przeprowadzić rejestrację urządzenia.

Quń

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
199
Że tak napiszę... Z opisu sądząc zapakowano do tej nawigacji program Navigator Free - darmowy, z mapami korzystającymi z OpenStreetMap.
Program działa na androidzie, winCE. Mapki sobie spokojnie można wgrać samemu - i nie potrzeba do tego "rejestracji". Jest co prawda możliwość zastosowania map "komercyjnych" - ale to już przerost formy nad treścią. W ten sam sposób można aktualizować sam program.

W podobnym urządzeniu - z programikiem MapaMap dorzuciłem dwa programy (alternatywnie, żeby kobieta miała z czego wybrać) - właśnie navigatora i podobny, darmowy 7ways - z obsługą w stylu kafli windows.

Stronka aktualizacji i instrukcja:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Może manta oferuje po rejestracji dostęp do "komercyjnych" map (w co wątpię) - opcja "Subskrypcje" na stronie navroad - albo prosi o rejestrację niczym wczesne wersje openoffice - dla własnej statystki.

A

Anonymous

senior38 napisał:
Mam pytanie do użytkowników tej nawigacji.Dziś kupiłem właśnie ją i nie wiem gdzie przeprowadzić rejestrację aby korzystać z najnowszych map.Jeżeli ktoś posiada ten rodzaj nawigacji,to bardzo proszę o informację.Dziękuję z góry.
Zakładam że masz tam "MapyMap"
Bo w większości nawigacji tego producenta właśnie takowe sa instalowane
I masz jedna aktualizacje za darmo...
Wchodzisz na stronę producenta mapy
, tam podajesz "ID" sprzętu (masz to podane na nawigacji lub na pudełku) i po podaniu wymaganych danych przekieruje cie do linku w którym bedzie umieszczona aktualna(,ostatnia) instalka którą możesz zainstalować na karcie lub zrobić nakładkę bezpośrednio na starszą wersję nawigacji

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Słuchajcie na kartę mini sd wgrałem automapę pl. i po włożeniu do urządzenia nie mogę uruchmić.Dodam,że kartę z danymi komputer widzi.Całkowita klapa z tą nawigacją.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

A nie lepiej zadzwonić i poprosić o pomoc , tu masz namiary :klawik.

Masz problemy ze swoim urządzeniem? Skontaktuj się z pomocą techniczną Manta, a odpowiedź otrzymasz w ciągu 24 godzin.

Zgłoszenia do pomocy technicznej przyjmowane są na dwa sposoby:

Telefonicznie pod numerem: +48 (22) 332 34 63 (w godzinach od 9:00 do 17:00)
Drogą e-mailową pod adresem: serwis@manta.com.pl
Serwis działa od poniedziałku do piątku, w godzinach od 9:00 do 17:00.

Rozwiązanie wielu problemów można znaleźć na forum, które znajduje się pod adresem:

Quń

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
199
Pytanie - manta odblokowana, a Automapa "zarejestrowana"?

W "poradnikach" jest, aby skopiować zawartość urządzenia gdzieś na komputer, a Automapę wgrać "na urządzenie", nie na kartę pamięci.
Backup jest bardzo potrzebny - podobno.

Tylko pytanie - PO CO? Masz legalny soft (z asystentem pasa ruchu, planowaniem trasy, alternatywą, bazami fotoradarów - aż zanadto czujny), mapki jak wszystkie inne (niekiedy OSM dokładniejsze od MapaMap, tych garminów, automap - przetestowane). Po dorzuceniu 7ways - masz spokój.

Zaufania w 100 % mieć nie wolno - nieraz podawane przez iGo czy MapęMap trasy "drogi powiatowe" są polnymi - przetestowane.

Ale, jeśli chcesz:

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
No nareszcie.Po wszelakich próbach urządzenie działa tak jak chciałem,to znaczy mam Mobile Navigator i działającą Automapę z SD.Dziękuję wszystkim za pomoc. :dziękuję

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Temat zamykamy , sprawa rozwiązana :ok

Status
Zamknięty.
Do góry